Medicii veterinari buzoieni, scoliti pe bani europeni

16 iulie 2013 | 0 comentarii |

Timp de trei zile, cu sprijinul Colegiului Medicilor Veterinari,  specialistii in tratarea animalelor au aflat ultimele noutati despre reproducerea animalelor de ferma si a animalelor de companie si tratamentul acestora. Evenimentul a fost creditat cu 60 de puncte FPC.

 

profu (1)Timp de trei zile, Colegiul Medicilor Veterinari din Buzau a fost gazda unui eveniment de exceptie, desfasurat sub egida Colegiului Medicilor Veterinari din Romania (CMVRO). Medicii veterinari buzoieni s-au instruit in cadrul programului de Formare Continua (FPC), pe bani europeni, iar in urma cursurilor sustinute de prof.univ.dr. Alexandru Sonea, au primit gratis 60 de credite, care le vor permite sa obtina avizul anual de libera practica, fara de care nu pot profesa.

Temele abordate in cadrul cursurilor  s-au referit la: Noi tehnologii aplicabile in patologia si slinica animalelor de companie; Noi tehnologii introduse in terapia veterinara  de urgenta ; Diagnostic imagistic avansat; Noi tehnologii in diagnosticul de laborator; Noi tehnologii aplicabile in patologia clinica a animalelor mari; Aparatura moderna utilizata in patologia reproductiei, ameliorare si selectie animala; Tehnologii moderne in biochimia clinica si biologia moleculara; Utilizarea noilor tehnologii de control si expertiza a produselor alimentare; Aparatura moderna utilizata in igiena animalelor; Tehnologia Informatica aplicata in managementul sigurantei si calitatii alimentelor.

 

dr. Pale (2)Proiectul a avut ca principal obiectiv crearea unui serviciu online integrat destinat medicilor veterinari, pentru dezvoltarea sistemului de educatie si formare continua, precum  si pentru asigurarea calitatii in formare pentru practica medical-veterinara, prin pregatiri profesionale actualizate, de calitate si racordate la evolutiile europene ale domeniului. Printre obiectivele acestui proiect se numara cresterea responsabilitatii si autoritatii participantilor in indeplinirea indatoririlor profesionale, respectarea normelor legale in vigoare pentru asigurarea sanatatii animalelor, a sanatatii publice, a protectiei consumatorului si a mediului inconjurator, respectiv, a pastrarii echilibrului ecologic, precum si atingerea liniilor directoare integrate europene microeconomice si de ocupare a fortei de munca”, a punctat dr. Danut Pale, presedintele Colegiului Medicilor Veterinari Buzau, rolul si importanta evenimentului, mentionand ca medicii veterinari participanti beneficiaza, in urma participarii la eveniment si a sustinerii unui test de absolvire a cursului, de 60 de credite EMC, fara sa contribuie cu niciun ban.

 

 

Prof.univ.dr. Al. Sonea

Prof.univ.dr. Al. Sonea

In cadrul acestui proiect, la Buzau s-a organizat simpozionul cu tema «Reproductia animalelor de companie si renta de consum», la care prof. univ dr. Alexandru Sonea este ivitat de onoare si principalul speaker.

Sanatatea animalelor, fie ca vorbim despre animalele de ferma sau despre cele de companie, nu poate fi facuta de la Bucuresti, din birouri, ci pe teren, in circumscriptiile sanitar-veterinare. Putem, insa, pune la un loc ceea ce stim din cercetare, noi, profesorii, cu ceea ce stiu medicii veterinari practicieni, iar in acest fel vom obtine cele mai bune rezultate in managementul terapeutic in patologia reproductiei animalelor. Este un subiect vast, zilnic se scriu peste 10.000 de articole pe aceasta tema in intreaga lume. Aici, vom incerca sa sintetizam si sa subliniem cele mai importante probleme cu care se poate confrunta la un moment dat animalul si medicul veterinar, cele mai moderne si mai eficiente metode si tehnici de a cordare a asistentei medicale veterinare, astfel incat actiunile noastre sa conduca la reproducerea unor animale de valoare si la eliminarea, pe cat posibil, a oricaror riscuri atat pentru animal, cat si pentru consumator – in cazul animalelor pentru carne si alpte, respectiv, pentru stapan – in cazul animalelor de companie”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Sonea, presedintele Senatului Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.

 

Dr. Narcisa TraistariuProiectul „Perfecţionarea resurselor umane din medicina veterinară“, coordonat de Colegiul Medicilor Veterinari din Romania, s-a derulat in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, prin Facultatea de Medicina Veterinara si Siveco Romania, pe o perioada de 36 de luni.

Medicii veterinari participa in cadrul proiectului POSDRU/81/3.2/S/58833 – «Perfectionarea resurselor umane din medicina veterinara», proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013 – INVESTESTE IN OAMENI, la programa de cursuri FPC «Noi tehnologii aplicabile in patologia si clinica animalelor de companie», din care face parte si tematica abordata la Buzau. Dupa ce au parcurs 8 cursuri online, medicii veterinari participa la cursul face-to-face, in vederea consolidarii informatiilor acumulate”, a explicat la randul sau, dr. Narcisa Traistariu, medic veterinar buzoian care a asigurat secretariatul tehnic.

Proiectul se integreaza in contextul liniilor directoare integrarii europene si de ocupare a fortei de munca, respectand prevederile Strategiei de la Lisabona pentru asigurarea adaptabilitatii angajatilor la noi tehnologii si solutii organizationale si de ocupare, generand, in final, locuri de munca si modele de ocupare mai bune. Valoarea totala a proiectului s-a ridicat la 10,23 milioane de lei, la care CMVRO a participat cu 10%, restul fiind fonduri nerambursabile..


Adaugati un comentariu


 

*