Medicul Ana Maria Mihalcea, noul președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din Buzău

22 noiembrie 2023 | 0 comentarii |

Aceasta va face echipă în următorii patru ani cu medicii stomatologi Eugen Chihaia și Andaluzia Moise, care în noul Birou Executiv ocupă funcțiile de vicepreședinte, respectiv, secretar general.

 

Dr Gabriel Hirtopeanu

Au fost alegeri, s-au votat membrii Consiliului Județean și reprezentantul în Adunearea Generală a Medicilor Stomatologi din România și s-a ales noua conducere a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor Stomatologi (CMS) din Buzău, care peste câteva zile, imediat după alegerile la nivel central, își va intra în atribuții.

După validarea alegerilor, Comisia Electorală Locală a convocat noul Consiliu, iar în data de 19 noiembrie a fost ales Biroului Executiv. „Și-au depus candidatura toți cei 7 membri ai Consiliului Județean al CMS Buzău, aleși în urma voturilor din 11 noiembrie, iar în urma votului secret exprimat de aceștia s-au desemnat cei trei membri care vor conduce organizația profesională la nivel local, în următorii patru ani. Fiecare dintre ei a primit câte 4 voturi din cele 7 posibile, așa că sunt cei care formează noul Birou Executiv al filialei locale a Colegiului Medicilor Stomatologi. În aceeași zi s-au atribuit funcțiile în Birou, iar după validarea acestora, de către Comisia Electorală Centrală, Comisia Electorală Locală și-a încheiat activitatea. Toate etapele procesului electoral au decurs fără probleme, iar pentru asta vreau să mulțumesc tuturor colegilor”, a declarat pentru Sănătatea Buzoiană, dr. Gabriel Hîrtopeanu, președintele Comisiei Electorale.

 

Noul Birou al CMS Buzau

Noul președinte al filialei Buzău a organizației profesionale este medicul Ana Maria Mihalcea, care este și reprezentantul CMS Buzău în Adunarea Generală a CMSR, ea obținând cele mai multe voturi la scrutinul din 11 noiembrie, dintre cei 14 colegi ai săi care și-au depus candidatura.

Din noua echipă mai fac parte dr. Eugen Chihaia – vicepreședinte și dr. Andaluzia Moise – secretar general, iar împreună vor reprezenta interesele medicilor stomatologi buzoieni în noul mandat, atât în relația cu conducera Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR), cât și cu autoritățile de la nivel local și național.

La alegerile din acest an, atât numărul membrilor Consiliului Județean cât și cel al Biroului Executiv s-a micșorat, de la 11 la 7, respectiv, de la 5 la 3, așa cum s-a stabilit prin noul Regulament electoral al al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, publicat în Monitorul ofcicial din data de 12 octombrie 2023.

Președintele și vicepreședintele organizațiilor teritoriale sunt, de drept, și membri ai Consiliului Național al Colegiului Medicilor din România.

 

Dr Ana Maria Mihalcea

Dr. Ana Maria Mihalcea este medic specialist stomatologie generală și chirurgie dento-alveolară și profesează în Buzău încă de la absolvirea studiilor, de peste 22 de ani, în mediul privat. Este singurul membru nou al Biroului Executiv, dar este convinsă că se va achita „așa cum trebuie” de sarcinile care-i vor reveni. Se bazează pe pe experiența colegilor săi, Eugen Chihaia și Andaluzia Moise, care au la activ mai multe mandate în funcții de conducere, dar și pe sprijinul membrilor Consiliului Județean și ai organizației profesionale.

Le mulțumesc tuturor colegilor care m-au votat și au avut încredere că voi putea să mă achit onorabil de sarcina pe care mi-au încredințat-o. Îmi doresc să fim o echipă unită, să menținem și să dezvoltăm comunitatea noastră profesională și să promovăm excelența prin dialog și colaborare între toți membrii colegiului.  Este o mare responsabilitate pe care mi-am asumat-o împreună cu echipa și-i invit pe toți colegii să participe activ la activitatea organizației profesionale, să semnaleze orice problemă cu care se confruntă și să vină cu propuneri, astfel încât să putem îmbunătăți imaginea medicului stomatolog, atât în ochii pacienților, cât și al autorităților”, a declarat, pentru Sănătatea Buzoiană, dr. Ana Maria Mihalcea, noul președinte al CMS Buzău.

 

Noul președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi Buzău a ținut să mulțumească și vechii echipe, care s-a oferit ca înainte de predarea „ștafetei”, care va avea loc pe 29 noiembrie, să aibă miercuri, 22 noiembrie, o întâlnire informală, în cadrul căreia s-au analizat problemele prioritare pe care noua echipă le are în obiectiv.

„Ne dorim să facem multe, inclusiv să solicităm autorităților locale un alt sediu pentru Colegiul Medicilor Stomatologi, pentru că cel în care funcționează acum organizația profesională este, așa cum vedeți, nu încap 10 oameni, chiar dacă stau unul lângă altul… Prioritatea noastră imediată este însă aceea de a trimite poziția Colegiului Medicilor Stomatologi Buzău și amendamente la propunerea Ministerului Sănătății de modificare a ordinului 1030/2009 (aflată în transparență decizională). Potrivit modificărilor propuse prin noul proiect de act normativ, autorizarea cabinetelor stomatologice ar trebui reavizată anual, aspect față de care ne exprimăm dezacordul ferm. Noi preluăm prerogativele Biroului Executiv abia pe 29 noiembrie, așa că s-au oferit să ne ajute doamna dr. Claudia Ciupitu, președintele organizației profesionale încă în funcție și echipa sa, cărora doresc să le mulțumesc, a mai spus dr. Ana Maria Mihalcea.

 

Claudia Ciupitu, Ana Maria Mihalcea

La rândul său, dr. Claudia Ciupitu, care a deținut funcția de președinte al CMS Buzău timp de patru mandate, promite că nu doar acum, când situația o impune, din cauza expirării termenului de transmitere a propunerilor înainte de intrarea în atribuții a noului Birou Executiv, ci și pe viitor va răspunde solicitărilor noii echipe, dacă va avea nevoie de sprijinul său. „Solicitarea noastră de a se menține vechile prevederi privind autorizarea sanitară a cabinetelor stomatologice se întemeiază pe faptul că eliberarea inițială a autorizației sanitare de funcționare reprezintă finalizarea unui proces de analizare și de investigare a condițiilor tehnice, juridice și procedurale ale activităților din unitatea de profil, procedură prin care au trecut, deja, toate cabinetele medicale stomatologice care funcționează în baza avizului CMSR, prin colegiile teritoriale, și autorizării de către DSP-urile județene, conform OG nr. 124/1998. Considerăm că acest proces de evaluare anuală a cabinetelor stomatologice este inutil și abuziv, având în vedere documentația inițială depusă, verificată și deja aprobată”, a explicat dr. Claudia Ciupitu.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*