Primul român inclus în top 100 medici din lume, la Congresul Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti

5 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Prof. dr. Anton Sculean este directorul Catedrei de Parodontologie și şef al Centrului de Cercetări Dentare a Universităţii din Berna.

 

Prof. dr. Anton Sculean

În perioada 21-23 octombrie va avea loc prima ediție a Congresului Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti, eveniment care va fi organizat în format hibrid, fizic cât și online. Activitățile în format fizic vor fi găzduite de hotelul Crowne Plaza, însă la acest moment nu știe cu exactitate în ce condiții, dat fiind că în perioada respectivă se estimează că numărul de cazuri noi de Covid-19 confirmate zilnic va depăși pragul de 20.000. Prin urmare, reglementările aflate acum în vigoare s-ar putea modifica, iar organizatorii congresului au dat asigurări că manifestările se vor desfășura respectând cu strictețe aceste reglementări.

Invitat de onoare al evenimentului științific organizat de medicii stomatologi români la București va fi prof. dr. Anton Sculean, primul român inclus în topul celor mai importanți 100 de medici din lume. În prezent, acesta profesează în Elveția, unde este director al Catedrei de Parodontologie a Universităţii din Berna și şef al Centrului de Cercetări Dentare al aceleiaşi universităţi.

 

Profesorul Anton Sculean este autorul a peste 450 de lucrări ştiinţifice și a 30 de capitole din manualele de parodontologie, iar de-a lungul carierei a susţinut peste 500 de cursuri la nivel internaţional. De asemenea, în prezent, reputatul medic deţine funcţia de redactor-şef al revistei Periodontology 2000, una dintre primele două reviste de stomatologie la nivel mondial.

În cadrul congresului de la București, prof dr. Anton Sculean va susține o prezentare ştiinţifică pe tema „Tehnici chirurgicale pentru regenerarea ţesuturilor moi”, iar cu aceeași ocazie, i se va acorda titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila.

Peste 50 de personalităţi academice, profesionişti din domeniul medicinei dentare, profesori şi experţi de renume din sfera stomatologiei vor participa la congresul organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi din Bucureşti, cu sprijinul UMF Carol Davila.

 

Despre evenimentul care va avea loc între 21 și 23 octombrie, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti, prof. dr. Silviu Piţuru, a declarat că va fi la prima ediție  și va avea ca temă principală „Viziuni şi tendinţe în practica stomatologică”.

Congresul va facilita dezbaterea unor subiecte de interes general, ce îşi propun să realizeze o punte între stomatologia viitorului şi tehnicile implementate la nivel actual. Tema aleasă aduce în prim-plan dezvoltarea, evoluţia şi impactul digitalizării profesiei de medic stomatolog, respectând valorile ce au consacrat această profesie ca fiind una de o importanţă deosebită, privind sănătatea şi starea de bine a pacientului. Pe această cale, lansez invitaţia tuturor colegilor de a participa la primul Congres al Medicilor Stomatologi din Bucureşti, eveniment menit să contribuie, prin dialog profesional, la îmbunătăţirea portofoliului nostru de cunoştinţe”, a mai declarat acesta.

Manifestarea este creditată cu 24 de puncte EMC, acordate de CMSR. Înscrieri la Congres se pot face AICI

 


Adaugati un comentariu


 

*