Medicul buzoian MIRELA PANĂ a plecat la îngeri…

15 octombrie 2021 | 5 comentarii |

La doar 58 de ani, îndrăgita și respectata doctoriță fost răpusă de noul coronavirus, în ciuda eforturilor colegilor ei din Buzău și din Capitală de a o salva…

 

Este din nou doliu în lumea medicală buzoiană. Dr. MIRELA PANĂ a fost răpită de noul coronavirus, de lângă familie, de lângă prieteni, de lângă colegii de la Policlinica Militară unde profesa și de lângă pacienții pe care i-a iubit și i-a ocrotit o viață. La numai 58 de ani, s-a stins discret, așa cum a trăit, lăsând în urmă regrete, lacrimi amare și inimi îndoliate… „Prea devreme și prea nedrept”… spun toți cei care au cunoscut-o, au iubit-o și au apreciat-o.

Se pare însă că Dumnezeu a avut pentru ea planuri pe care noi, oamenii, nu le putem înțelege.

Fiind medic de familie, a îngrijit mii de buzoieni, de toate vârstele, cu dedicare, cu pricepere și cu multă dăruire. Le-a ascultat necazurile, i-a încurajat, le-a alinat suferințele, i-a ajutat să depășească momentele critice din viața lor și s-a bucurat împreună cu ei de fiecare dată când au reușit, împreună, să învingă suferința și boala.

Din păcate, ea n-a mai putut fi salvată atunci când temutul coronavirus a atins-o cu aripa-i neiertătoare, deși colegii ei medici, de la Spitalul Județean Buzău și de la Spitalul „Dimitrie Gerota” din București, au făcut tot ce-au știut și tot ce-au putut pentru a o salva.

 

Dr. MIRELA PANĂ a ajuns la UPU Buzău în data de 4 octombrie, cu insuficiență respiratorie, după mai multe zile în care ar fi încercat să se trateze la domiciliu, unde se izolase, după ce fusese confirmată pozitiv la cu SARS-CoV-2, acest virus care a făcut milioane de victime în toată lumea. A doua zi a fost transferată la secția Pneumologie, unde medicii au făcut tot ce-au știut și au putut pentru a o ajuta, dar starea i s-a înrăutățit, așa că a fost transferată de urgență la Spitalul MAI, „Dimitrie Gerota”, din Capitală. Fiind nevaccinată, virusul a făcut ravagii în organismul ei și nici medicii din București nu au mai putut-o ajuta…

Deși era conștientă de agresivitatea virusului și respecta cu strictețe toate măsurile de prevenție, pentru că suferea de un astm și de o afecțiune autoimună s-a temut să se vaccineze, iar această decizie se pare că i-a fost fatală, a pierdut lupta cu virusul care n-a mai lăsat-o să treacă cu bine și de valul patru al pandemiei, așa cum trecuse de primele trei și așa cum spera, împreună cu cei apropiați.

 

A fost un șoc pentru familie, pentru colegi, pentru prieteni, pentru Colegiul Medicilor, unde era mereu implicată în tot felul de activități pentru toți cei care am cunoscut-o și pentru pacienții săi care n-au crezut nicio clipă că nu va învinge boala. Din păcate n-a fost așa, iar astăzi, imediat ce s-a aflat că a plecat la cele veșnice, pagina sa de socializare s-a umplut de mesaje de regrete, de neputință sau de revoltă în fața destinului nemilos. Zadarnic…

Doctorița MIRELA PANĂ, un om deosebit, cu un suflet blând, gata mereu să răspundă oricărei solicitări și să dea o mână de ajutor, a plecat pe drumul către lumina veșnică… Nimic și nimeni n-a putut-o întoarce din drum, deși cu siguranță și-ar fi dorit să mai stea alături de cei pe care-i iubea atât de mult și despre care vorbea întotdeauna cu dragoste, cu admirație, cu speranță și chiar cu mândrie de mamă și de soție… De astăzi încolo îi va veghea de sus, poate le va lumina calea sau poate îi va ajuta, dar de fiecare dată le va lipsi și nimeni și nimic n-o va putea înlocui.

Dumnezeu s-o odihnească…

 Comentarii (5)

 1. Luminita Mihalascu spune:

  Drum lin către îngeri Mirela! Un om și un medic adevărat!

 2. Pusa Moroianu spune:

  Păcat, Dumnezeu sa o aibă in paza!

 3. Anexandru Ilie spune:

  Odihna vsnica!!! sigur va fi pusa la dreapta celui de sus…ptr. bunatatea ei.
  Un om deosebit

 4. Georgeta Constantin spune:

  Păcat, Dumnezeu să o ierte, condoleanțe familiei.

 5. Maria Cristache spune:

  Drum lung printre îngeri ființă delicata, blinda și discreta!!
  Dzeu sa te aibă in grija lui!!

Adaugati un comentariu


 

*