Medicul Simona Anton deschide campania „Luna Femeii” lansată de Fundația Comunitară Buzău

1 martie 2023 | 0 comentarii |

În fiecare zi a lunii Martie, pe rețelele sale de socializare, Fundația Comunitară va publica povestea unei femei din Buzău care se implică în dezvoltarea comunității și este un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate. 

 

Fundația Comunitară Buzău lansează a treia ediție a campaniei Luna Femeii, o campanie de promovare a femeilor din Buzău cu inițiativă, femei cu care comunitatea buzoiană se mândrește și care contribuie la dezvoltarea potențialului comunității buzoiene în domenii precum sănătate, educație, sectorul civic, administrație publică sau business.

Timp de 31 de zile, în luna Martie, Fundația Comunitară Buzău va publica, pe rețelele sale de socializare Facebook și Instagram, în presa locală și pe website-ul fundației (www.fcbz.ro), povestea unei femei din Buzău care se implică în dezvoltarea comunității fiind un exemplu de spirit civic, de filantropie și de apartenență la comunitate. Acestea au fost selectate din rândul femeilor cu care Fundația Comunitară Buzău a colaborat, a interacționat sau au fost recomandate.

 

Dr Simona Anton

Prima femeie promovată în cadrul acestei campanii este medicul Simona Anton, medic primar medicină internă la Spitalul de Boli Cronice Smeeni. Aceasta s-a implicat activ la evenimentele organizate de Fundația Comunitară, dar și în campanii și evenimente de sănătate și cauze sociale.

Dr. Simona Anton spune că decizia de a-și alege această profesie „a venit de la sine. Cred că asta am simțit din copilărie că ar trebui sa fac, deși în familia mea nimeni nu a lucrat în domeniul medical”, spune medicul. Părinții, apoi soțul, au sprijinit-o continuu în activitatea pe care o desfășoară zi de zi și prin care încearcă să îi facă pe oameni să conștientizeze „importanța pe care o are grija față de propria sănătate, dar și a celor din jur”. Medicul buzoian spune că și-ar dori să existe mai multe programe naționale de prevenție și de educație medicală a populației, dar și inițiative locale care să meargă în întâmpinarea nevoilor oamenilor, în segmentul de sănătate.

 

Îi plac provocările și să se implice în tot felul de proiecte și crede că un moment special a fost chiar mutarea sa de la București, la Spitalul Smeeni. „Simt că de acolo, din mijlocul unei echipe absolut minunate, pot contribui mai mult la schimbarea pe care ne-o dorim cu toții. E drum lung până departe, dar cred că fiecare pas contează. În primul rând cred că trebuie să vrem să ajutăm și să nu așteptăm ca evoluția și schimbarea să vină de la sine. Părerea mea este că fiecare dintre noi poate fi un exemplu pentru prieteni și pentru cei din jur”, spune medicul.

Dr. Simona Anton consideră că Fundația Comunitara Buzău a avut în ultimii ani un impact puternic asupra comunității buzoiene. „Am văzut cum a reușit să unească oameni atât de frumoși, din domenii diferite, și cum au apărut proiecte și idei nemaipomenite. Cu siguranță Fundația Comunitară Buzău a reușit să reînvie spiritul civic pe plan local”, a mai spus medicul, care le-a recomandat pentru promovarea în cadrul campaniei Luna Femeii, pe Marilena Dobrescu, Irina Irimie și Elena Răduca, despre care spune că „sunt trei femei puternice, alături de care îmi desfășor activitatea zi de zi”.

 

Valorile promovate de Fundația Comunitară Buzău în cadrul campaniei Luna Femeii sunt Recunoștință, Conectare, Apreciere. Scopul campaniei Luna Femeii este de a evidenția rolul femeii în societate și în comunitatea locală în special, de a crea exemple de bune practici și de a inspira alte femei să se implice.

Campania Luna Femeii a fost lansată în martie 2021 și face parte din programul Fundației Comunitare Buzău de a promova talentele și resursele locale, cu scopul de a dezvolta resursele locale și de a susține dezvoltarea potențialului comunității buzoiene.

Împreună cu partenerii săi, Fundația Comunitară Buzău se implică activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum educație, sănătate și mediu înconjurător și stimulează construcția unei comunități „de care să fim mândri, o comunitate care protejează și valorifică resursele și tradițiile, promovează talentele și îsi depaseste în permanentă potențialul”, spun repreznetanții fundației.

 


Adaugati un comentariu


 

*