Medicul Tiberiu Bățagă, primul ortoped român membru al Comitetului Internațional pentru Artroplastia Genunchiului

20 iunie 2023 | 0 comentarii |

Mandatul i-a fost atribuit în cadrul Congresului Societății Internaționale de Artroscopie, Chirurgie a Genunchiului și Medicină Sportivă Ortopedică – ISAKOS, care are loc la Boston, în SUA, în perioada 18-21 iunie.

 

La cel de-al 14-lea Congres Bienal al International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine (Societatea Internațională de Artroscopie, Chirurgie a Genunchiului și Medicină Sportivă Ortopedică) – ISAKOS, care se desfăşoară la Boston, SUA, prof. univ. dr. Tiberiu Bățagă, șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a primit mandatul de membru al Comitetului pentru Artroplastia de Genunchi ISAKOS 2023-2025, într-o companie extrem de selectă. Mi-au transmis că sunt primul ortoped român care a fost acceptat. Sper să fiu un bun deschizător de drumuri, a declarat dr. Tiberiu Bățagă pentru Agerpres.

Congresul ISAKOS este considerat unul dintre cele mai importante reuniuni internaţionale ale specialiştilor ortopezi din lume și oferă participanţilor oportunitatea unică de a împărtăşi, a discuta și a afla cele mai recente progrese în domenii precum artroscopia, chirurgia genunchiului sau medicina sportivă, în urma prezentării unei varietăți de tehnici chirurgicale de ultimă generaţie, abordări ale managementului clinic sau a unor controverse la zi în practica ortopedică.

 

Acreditare internațională pentru training în chirurgia genunchiului 

 

ISAKOS Congres 2023/ Facebook

Admiterea medicului român Tiberiu Bățară în ISAKOS va constitui și primul pas către o nouă acreditare a Centrului de la Târgu Mureș ca centru internațional de training în domeniul ortopediei.

Cursul Internaţional de Ortopedie, organizat din 2014 de Clinica de Ortopedie-Traumatologie a SCJU Târgu Mureș, în parteneriat cu UMFCD, se defășoară deja sub patronajul ESSKA (Societatea Europeană pentru Traumatologie Sportivă, Chirurgia Genunchiului şi Artroscopie) şi ICRS (Societatea Internaţională pentru Regenerarea Cartilajelor şi Prezervarea Articulaţiilor), care „au acreditat Târgu Mureş ca centru de training”, iar în luna iunie, și ISAKOS, „va începe procesul de acreditare. Deci, înseamnă că Târgu Mureş ca şi centru medical pe zona de ortopedie va fi recunoscut de toate cele trei principale centre internaţionale, ceea ce va deschide noi perspective din punct de vedere al educaţiei şi cercetării, potrivit unei afirmații a prof. univ. dr. Tiberiu Băţagă, din luna mai, în deschiderea Cursului Internaţional de Ortopedie pe care îl organizează la Târgu Mureş de opt ani.

 


Adaugati un comentariu


 

*