Medicul Vasile Ciurchea, din nou sef la CNAS

Acesta a fost numit in functie in cursul zilei de azi, inlocuindu-l pe interimarul Radu Tibichi, al carui mandat a expirat.

 

Dr. Vasile Chiurchea

Dr. Vasile Chiurchea

Incepand de astazi, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate are, oficial, un nou presedinte, in persoana medicului Vasile Ciurchea, numit in functie printr-o decizie a premierului Ponta, publicata deja in Monitorul Oficial. Schimbarea la nivelul conducerii CNAS se impunea datorita faptului ca Radu Tibichi,  predecesorul actualului presedinte,  avea calitatea de interimar, iar mandatul sau a expirat zilele acestea.

Astfel, Vasile Ciurechea a revenit, de fapt, la conducerea CNAS, el detinand functia de presedinte al acestei institutii si in perioada februarie 2007 – ianuarie 2009, dupa care a fost inlocuit de guvernarea Boc cu medicul Irinel Popescu.

In decizia premierului se arata ca Vasile Ciurchea este numit in calitatea de membru in Consiliul de Administratie al CNAS pana la expirarea mandatului in curs, respectiv 17 iunie 2017, si ca acesta exercita atributiile de presedinte al institutiei. Inainte de a fi numit in 2007 la conducerea CNAS, Ciurchea a fost, printre altele, director la Agentia Nationala de Programe din Ministerul Sanatatii si director general al CNAS.

Vasile Ciurechea a absolvit in 1988 Facultatea de Medicina Generala din cadrul  U.M.F. Carol Davila, iar in 1995 devine medic specialist in Sanatate Publica si Management. Stagiatura si-a efectuat-o la Spitalul Militar Central, iar titlul de medic primar il obtine in anul 2000. Ca medic, el a profesat cu precadere in domeniul medicinei militare.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Stiri

Comentarii (1)

  1. Ion Cretan spune:

    LA MULTI ANI, DOMNULE DOCTOR !

Adaugati un comentariu


 

*