Mihai Leu susține programul MedLife de testare genetică gratuită a copiilor cu cancer

15 februarie 2024 | 0 comentarii |

Primul român campion mondial la box profesionist și campion național la raliu și-a donat prima medalie de aur obținută la Campionatul Național de Box din 1983, pentru a fi topită și transformată în fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric.

 

Din ce în ce mai mulți copii sunt diagnosticați cu cancer. Potrivit datelor Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP), făcute publice cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului Bolnav de Cancer, marcată la nivel global pe 15 februarie, peste 400 de copii și adolescenți din România sunt diagnosticați, anual, cu o formă de cancer. Din fericire, rata supraviețurii copiilor cu cancer a crescut în ultimii ani, dar este nevoie de mai mulți specialiști în oncologia pediatrică, de programe de screening pentru diagnosticarea precoce și de tratamente susținute și eficiente.

MedLife a marcat Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer din acest an la Cluj, la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, printr-un eveniment emoționant, în cadrul căruia Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist și campion național la raliu, s-a alăturat programului MedLife de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer #SperanțaNuMoareDeCancer, donându-și prima medalie de aur, obținută la Campionatul Național de Box din 1983, pentru a fi topită și trasformată în 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric.

 

Mihai Leu a vizitat vizitat copiii bolnavi de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca și a oferit primele 21 de fundițe, celor care au supraviețuit cancerului și care au devenit astfel Campioni ai Speranței. Alte 79 de fundițe rămân expuse la Institutul Oncologic din Cluj în așteptarea campionilor, transmite MedLife.

Acestă medalie reprezintă foarte mult pentru mine, fiind primul meu titlu de campion național, dar o dăruiesc cu inima deschisă pentru copiii care înving cancerul. Să fii campion înseamnă să știi să visezi frumos, să te lupți pentru ce-ți dorești și să fii convins că orice este posibil. Pentru mine care am venit dintr-un sport puțin mai dur să fii campion înseamnă să nu te dai bătut niciodată, indiferent de cât de lovit ești, indiferent de cât de aproape ești de a ceda. Poți fi de multe ori la limita dintre a câștiga și a pierde, dar este foarte important să crezi în tine și să nu renunți niciodată. Pentru copiii bolnavi de cancer cred că este foarte important să vadă, în primul rând, la părinții lor că există speranță. Există speranță prin acest program de testare genetică oferit gratuit de MedLife și există speranță prin mâinile dedicate ale medicilor care îi tratează. Eu cred în șansa lor de a deveni Campioni ai Speranței”, a declarat Mihai Leu, Ambasador al Speranței în cadrul programului gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer.

 

Povestea medaliei și motivul donării – un video emoționant realizat de AV HIVE:

Programul #SperanțaNuMoareDeCancer 

 

În prezent, MedLife este operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național. Lansat în urmă cu un an, programul #SperanțaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 300 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticați anual cu afecțiuni oncologice.

Prin programul de testare genetică, ne unim forțele împreună cu echipele medicale din întreaga țară pentru o oferi copiilor diagnosticați recent cu cancer o șansă în plus la viață. Cu tehnologia avansată Illumina TruSight Onchology, identificăm biomarkeri esențiali, de la cei frecvenți la cei rari, descoperind mutații care stau la baza cancerului. Acest pas înainte în medicina personalizată poate fi o cale către tratamente țintite, oferind speranță atât pacienților, cât și familiilor”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară, MedLife.

 

Un „vis împlinit” pentru oncologii pediatri

 

În cadrul programului, pacienții pediatrici beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

Programul de Testare Genetică pentru Copiii Bolnavi de Cancer, la care au acces toți copiii diagnostricați recent cu afecțiuni maligne, este pentru noi, oncologii pediatri, un vis împlinit. Avem în sfârșit posibilitatea de a trata pacienții conform standardelor actuale internaționale și de a le oferi șanse mai mari de supraviețuire”, a afirmat dr. Rodica Cosnarovici, șef secție Oncopediatrie, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program național finanțat integral de către MedLife, iar testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina programului: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer. 

 


Adaugati un comentariu


 

*