David Popovici a donat o medalie copiilor bolnavi de cancer, în semn de speranță

3 mai 2023 | 0 comentarii |

Multiplul campion la natație a donat copiilor cu afecțiuni oncologice medalia de aur pbținută la Mondialele de la Budapesta, susținând astfel programul #SperanţaNuMoareDeCancer, căruia i s-a alăturat ca Ambasador.

 

Gest emoționant al lui David Popovici, multiplul campion european și mondial de juniori și de seniori la natație, care a decis să-și doneze una dintre cele mai prețioase medalii obținute, o medalie de suflet, pentru a susține copiii cu afecțiuni oncologice, el fiind, de altfel, un susținător al programului #SperanțaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, căruia i s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranței.

Medalia de aur donată de David este cea câștigată la Mondialele de la Budapesta, în proba de 200 metri liber masculin, performanță cu care sportivul a făcut istorie, acesta fiind primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. Medalia a fost topită şi va lua forma a peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii, și vor fi oferite copiilor care înving cancerul. David Popovici dorește ca fiecare copil să câştige această bătălie pe viitor, așa că a decis să transforme „astfel aurul excelenței în simbol al speranței în lupta copiilor împotriva cancerului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MedLife.

 

Drumul către victorie, donarea şi topirea medaliei, precum şi argumentele lui David care au stat în spatele acestui gest sunt surprinse într-un video emoţionant realizat de Studio Diud. Primele fundițe au ajuns deja la câțiva copii învingători ai cancerului, care și-au sărbătorit victoria împreună cu David Popovici.

Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de susţinerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari. Vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeţi-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o şansă mare de supravieţuire pentru aceşti copii”, a transmis campionul.

 

În fiecare zi, un copil din România este diagnosticat cu cancer. În fiecare zi, o familie intră în bătălie cu o boală care ar putea fi învinsă dacă se aplică tratamentul adecvat. Statisticile arată că, în România, cele mai frecvente tipuri de tumori care afectează copiii sunt: leucemiile (31%), limfoamele (16%), tumorile sistemului nervos central (14%), tumorile osoase și de țesuturi moi (7%).

Din grijă pentru cei mici și pentru un mâine mai bun”, MedLife a lansat primul program gratuit de testare genetică pentru copiii diagnosticați recent cu cancer, în vederea îmbunătățirii succesului terapeutic. „Un singur test analizează majoritatea claselor de mutații genetice care pot apărea în 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Sunt investigate 523 gene pentru mutații punctiforme prin deleţii, duplicaţii sau inserţii și gene de fuziune care implică 1.385 gene”, trannsmite MedLife.

 

Programul de testare gratuită se adresează tuturor copiilor din România, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, diagnosticați cu orice tip de cancer începând cu luna noiembrie 2022. Astfel, pacienții care nu au început protocolul terapeutic sau se află la începutul tratamentului oncologic vor putea  beneficia de terapii țintite.

Înscrierea în program este condiționată de rezultatul histopatologic care oferă diagnosticul de certitudine și de existența probei de țesut/măduvă la prezentare. Relevanța rezultatului testării este complet dependentă de corectitudinea diagnosticului”, menționează MedLife.

Pe baza rezultatelor obţinute în urma testării, medicii oncologi vor putea alege cele mai potrivite tratamente şi terapii personalizate, în funcţie de profilul mutaţional al tumorii, arată specialiștii companiei. În cazul în care nu există terapii țintite pentru mutațiile identificate în urma testării, raportul cuprinde o serie de studii clinice disponibile la nivel internațional, relevante pentru fiecare pacient în parte. Programul are și o componentă de cercetare.

Studii multiple au demonstrat capacitatea acestei metode de a contribui la ajustarea tratamentului pentru pacienții oncologici de toate vârstele, până la 94,5%.

 

Foto/video: MedLife

 


Adaugati un comentariu


 

*