Ministrul Florian Bodog, la un pas de a-si recastiga calitatea de conducator de doctorate

25 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Curtea de Apel Oradea a dispus anularea ordinului Ministerului Educatiei prin care aceasta calitate i-a fost retrasa in luna octombrie a anului trecut.

 

Florian BodogMinistrul Sanatatii, Florian Bodog, a reputat o prima victorie in batalia pe care a declansat-o in instanta pentru a-si redobandi calitatea de conducator de doctorate, care i-a fost retrasa in toaman anului trecut, pe motiv ca nu publicase decat doua articole de specialitate, neindeplinind astfel conditiile necesare pentru a avea aceasta calitate.

Florian Bodog a contestat in instanta ordinul Ministerului Educatiei prin care i se retragea acest titlu, iar cu putin timp in urma a anuntat pe blogul personal ca a obtinut o prima sentinta favorabila. Astfel, la inceputul acestei saptamani, Curtea de Apel Oradea a dispus suspendarea executarii ordinului emis in octombrie anul trecut de Ministerul Educatiei, prin care i se retragea actualului ministru calitatea de conducator de doctorate, Florian Bodog declarand ca aceasta decizie reprezinta un pas spre normalitate si justitie” si precizand ca este convins sa si instanta de fond ii va da castig de cauza.

Ordinul de retragere a calitatii de conducator de doctorate in cazul sau a fost emis in mandatul ministrului tehnocrat al Educatiei, Mircea Dumitru, si a avut la baza o decizie a Consiliului General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), conform careia Florian Bodog nu avea publicate decat doua lucrari de specialitate, neindeplinind astfel conditiile impuse de normele academice.

 

UMF Oradea

UMF Oradea

Sesizarea privind neindeplinirea criteriilor necesare a fost depusa de o publicatie locala din Bihor in cursul lunii mai a anului trecut, iar la momentul comunicarii deciziei Ministerului Educatiei, Florian Bodog, a declarat ca este vorba de o menevra politica menita sa-l discrediteze, decizia fiind emisa in perioada de precampanie electorala, in conditiile in care tocmai isi depusese candidatura pentru un post de senator pe listele PSD. In plus, Bodog a contestat si modul in care a fost facuta evaluarea de catre CNATDCU, declarand la acea vreme ca „nu au verificat actele, ci doar pe site-ul webofknowledge.com. Pentru toate articolele am adeverinta de la primul autor ca toti autorii au contributii egale. Autorii sunt cei care decid asupra contributiei fiecaruia la elaborarea lucrarii, nu altcineva”.

 

justitie1Totodata, Florian Bodog spune ca ordinul Ministerului Educatiei este si efectul faptului ca in perioada respectiva isi depusese candidatura pentru functia de rector la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, decizia avand scopul de a-l impiedica sa fie ales in aceasta functie.

Calitatea de conducator de doctorate i-a fost atribuita in anul 2013, in baza unui dosar la care actualul ministru anexase 12 articole de specialitate la care era coautor sau autor principal. Una dintre conditiile impuse era ca aspitantul la calitatea de conducator de doctorate sa fie autorul principal a cel putin sase articole de specialitate publicate, in cazul lui Florian Bodog, CNATDCU stabilind ca era vorba doar de doua astfel de lucrari, la celelalte articole fiind doar coautor, iaru unele dintre ele nefiind identificate in vreo publicatie de specialitate.

Portalul Curtii de Apel Oradea pe care sunt publcate informatii despre acest dosar nu ofera indormatii foarte detaliate, asa ca inca nu se cunosc argumentele pe baza carora instanta a luat decizia anularii ordinului Ministerului Educatiei.


Adaugati un comentariu


 

*