Ministrul Rafila s-a întâlnit cu experți OMS în Sănătate digitală

1 iulie 2022 | 0 comentarii |

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a avut o primă întâlnire cu dr. David Novillo Ortiz, șefului Unităţii / Consilier Regional – Date şi Sănătate Digitală, Divizia Politici și Sisteme de Sănătate și Aliya Kosbayeva, ofițer tehnic, Guvernarea sistemului de sănătate, Sisteme de sănătate și sănătate publică, Organizația Mondială a Sănătății, transmite Ministerul Sănătății.

Ca urmare a parteneriatului încheiat între România și OMS pentru asistență tehnică în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, care are ca scop modernizarea sistemului de sănătate din țara noastră, experții OMS în Sănătate digitală, împreună cu experți ai instituțiilor publice cheie din România, cu roluri în gestionarea datelor medicale din sănătate, au configurat planul de acțiune pentru componenta de asistență tehnică pentru digitalizarea în sănătate vizată prin PNRR, iar în cadrul acestei prime vizite, i l-au prezentat ministrului Sănătății.

Mulțumesc tuturor colegilor care, într-un timp foarte scurt, au răspuns afirmativ invitației de a facilita purtarea unor discuții constructive și colaborative, necesare zic eu pentru a împinge activitățile de digitalizare înainte”, a scris pe pagina sa de socializare, șef lucr. dr. Ștefan Bușnatu, medic cardiolog, prodecan al Facultății de Medicină și coordonator al Centrului de Inovaţie și eHealthdin cadrul UMF „Carol Davila”.

 

Sursă foto: MS / Facebook

 


Adaugati un comentariu


 

*