Puncte de prim-ajutor pentru buzoienii afectați de caniculă

1 iulie 2022 | 0 comentarii |

În municipiile și orașele județului s-au înființat puncte de prim-ajutor care vor rămâne deschise pe toată perioada caniculei. Şi farmaciile din judeţ oferă apă și prim-ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

Mai multe puncte de acordare a asistenţei medicale de urgenţă funcţionează, începând de joi, 30 iunie, în judeţul Buzău, ca urmare a avertizărilor meteorologice de vreme caniculară, cu temperaturi care depășesc la umbră, 35 de grade Celsius, și disconfort termic accentuat.

Ca în fiecare an, potrivit protocolului încheiat între Colegiul Farmaciștilor și autorități, farmaciile din judeţ vor funcționa și ca puncte de prim-ajutor pentru persoanele aflate în dificultate, oferindu-le un pahar de apă și, la nevoie, servicii de prim-ajutor de urgență, precum și posibilitatea de a beneficia de un timp de respiro la răcoare. Potrivit legii, acestea trebuie să fie funcționale din momentul în care temperaturile depășesc 35 de grade Celsius..

Astfel, în municipiul Buzău sunt funcţionale puncte de acordare a asistenţei medicale în sediul Primăriei municipiului Buzău, la Piaţa Crâng, la Cabinet Euro Optic, de pe strada Dorobanţi şi în Piaţa Centrală.

 

La Râmnicu Sărat, persoanele afectate de caniculă pot cere ajutor în punvctul de acordare a asistenţei medicale din parcul de la Piaţa Centrală.

În oraşul Pogoanele, Primăria a amenajat în spaţiul public situat în zoa centrală, pe strada Unirii, un cort în care activitatea de prim-ajutor va fi coordonată de asistentul medical comunitar, unde care persoanele cu probleme de sănătate primesc apă potabilă și se vor putea odihni.

În oraşul Nehoiu s-a dispus înfiinţarea unui punct de prim-ajutor în sediul Primăriei.

Și la Pătârlagele, în incinta Primăriei, în zilele când situaţia o va impune, va funcționa un punct de acordare a asistenţei medicale şi distribuire de apă.

 

Potrivit unei dispoziții a Prefecturii Buzău, în zilele caniculare, în toate municipiile şi oraşele judeţului se va mări frecvenţa de udare a principalelor artere de circulaţie, se vor monitoriza persoanele vârstnice vulnerabile la efectele caniculei şi se vor crea circuite de ridicare rapidă a gunoiului menajer, urmărindu-se şi menţinerea curăţeniei la punctele de depozitare.

Potrivit legii, punctele speciale de prim-ajutor trebuie să fie deschise din momentul în care temperaturile depăşesc 35 grade Celsius.

Reamintim că medicii atrag atenția ca în zilele caniculare să evităm deplasările între orele 10.00 și 18.00, iar dacă este neapărat nevoie să ieșim din casă, recmandă să mergem pe la umbră, să ne protejăm cât mai bine și să avem permanent la noi o sticlă cu apă.

 

Citește și: Canicula pune stapanire pe Romania. Reguli „de aur” recomandate de medici 

 


Adaugati un comentariu


 

*