Ministrul Sanatatii schimba criteriile de numire a managerilor de spitale

1 iunie 2016 | 0 comentarii |

Toate concursurile pentru ocuparea acestor functii au fost suspendate, incepand de astazi, pana la realizarea unui nou contract de management al spitalelor.

 

spitalNoul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, ia primele decizii serioase in mandatul sau. Acestea vizeaza contractele managerilor de spitale si criteriile pe baza carora acestia vor fi numiti si, ulterior, evaluati.

Anuntul a fost facut in aceasta dupa-amiaza de Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, care in prima sa conferinta de presa s-a referit atat la acest aspect cat si la alte probleme legate de anumite decizii pe care Ministerul le considera prioritare.

Purtatorul de cuvant al MS a anuntat, astfel, ca ministrul Vlad Voiculescu a semnat un ordin prin care a decis sa ii retraga pe reprezentantii Ministerului Sanatatii din consiliul de administratie de la Spitalul Floreasca si din comisia de contestatie din cadrul concursului pentru functia de manager al spitalului aceluiasi spital, concurs care trebuia sa se desfasoare ieri. In acest context, concursul a fost anulat, reprezentantul ministerului precizand si ca s-a luat si decizia blocarii organizarii consursurilor similare programate si pentru celelalte unitati sanitare din tara, in contextul in care ministerul intentioneaza realizarea unui nou contract de management, care sa contina noi criterii de performanta.

 

Laurentiu Colintineanu

Laurentiu Colintineanu

Laurentiu Colintineanu a precizat ca printre criteriile avute in vedere se vor numara raportarea reala a infectiilor nosocomiale, igiena spitalelor, dar si parerea pacientilor. „Contractul de management trebuie modificat, in sensul in care trebuie sa contina criterii clare de performanta, iar pe baza acestora sa se poata face apoi si o evaluare obiectiva a activitatii managerilor de spital. Decizia ministrului Vlad Voiculescu este urmatoarea: niciun concurs pentru ocuparea functiei de management nu va avea loc pana cand nu se vor definitiva aceste analize si modificari, iar termenul este de cateva saptamani. Este convingerea ministrului Voiculescu ca a sosit momentul pentru a analiza si evalua oportunitatea si de a face modificari la procedura de selectie a viitorilor manageri. Rolul managerilor este vital in buna functionare a spitalelor, iar procesul de selectie este o parte foarte importanta a acestui angrenaj” a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, in cadrul conferintei de presa.

Primele reactii ale medicilor au fost de a saluta decizia ministrului Voiculescu, acestia considerand ca daca se vor avea in vedere doar criterii de performanta si nu aflilerile si interesele politice, sistemul sanitar va avea o sansa de redresare.

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*