Misiune dificilă a ISU și SAJ Buzău, pentru preluarea unui pacient dintr-o zona greu accesibilă

21 februarie 2018 | 0 comentarii |

A fost nevoie de intervenția unei autoșenilte pentru ca echipajul medical să poată răzbate prin zăpada și noroiul care au făcut imposibilă deplasarea ambulanței până la domiciliul pacientului.

 

Un echipaj de pompieri de la ISU Buzău și un altul de la Serviciul de Ambulanță Județean și-au unit, ieri, eforturile pentru a ajunge la domiciliul unui pacient din dintr-o localitate izolată a comunei Mânzălești, după ce acesta solicitase ajutor prin 112, fiind suspect de o fractură de bazin.

Bărbatul a solicitat intervenția ambulanței, precizând totodată operatorului din dispecerat că locuiește într-o zonă greu accesibilă, iar ambulanța nu va putea ajunge până la locuința sa, din cauza drumului desfundat, în pantă și acoperit în mare parte de zăpadă.

Imediat după primirea apelului, un echipaj de la SAJ Buzău a plecat către comuna Mânzălești, urmând a se deplasa până în punctul în care drumul ar fi permis accesul ambulanței. Totodată, de la ISU Buzău a fost trimis un alt echipaj, dotat cu o autoșenilată, care urma să preia rolul ambulanței din punctul în care aceasta nu se mai putea deplasa din cauza noroiului și zăpezii.

 

La fața locului, ambele echipaje s-au convins că pacientul avusese dreptate în privința condițiilor în care se prezenta drumul către cătunul izolat, așa că deplasarea a fost continuată cu autoșenilata, special adaptată pentru a putea transporta și un pacient pe targă.

Vehiculul, având la bord pompierii și echiajul de la Ambulanță, a pornit prin noroi și zăpadă către locuința pacientului, drumul dovedindu-se dificil chiar și pentru șenilata special adaptată pentru astfel de condiții, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al ISU-SMURD, slt. George Crețu.

În cele din urmă, salvatorii au ajuns la domiciliul pacientului, care a primit primele îngrijiri de la personalul de pe ambulanță, fiind apoi așezat pe targă și urcat în vehiculul care urma să îl transporte la ambulanță. Bărbatul era constient și în stare stabilă, așa că nu a ridicat probleme deosebite pe timpul transportului, singura dificultate întâmpinată fiind cea legată de starea drumului.

 

În total, misiunea de salvare a durat aproximativ trei ore, la finalul cărora pacientul a fost adus cu bine la ambulanța SAJ care l-a preluat, transportându-l apoi la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Aici a fost confirmat diagosticul de fractură de bazin, iar pacientul a fost internat în secția Ortopedie și Traumatologie, unde se află și în prezent. Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, pacientul este acum stabilizat și monitorizat de personalul medical din această secție. Urmează ca mâine să fie supus unei intervenții chirurgicale destul de complicate, dar cu care medicii ortopezi buzoieni sunt obișnuiți și speră să nu genereze dificultăți majore. Va mai necesita însă o perioadă destul de mare de de spitalizare pentru a fi ținut sub observație post-operator, urmată de o perioadă de recuperare. Medicii sunt însă optimiști în privința stării sale de sănătate și a capacității de recuperare.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*