Modificări în statul de funcții și organigrama SJU Buzău, pe final de an

22 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Acestea au fost aprobate astăzi într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean, alături de alte patru proiecte aflate pe ordinea de zi.

 

Astăzi a avut loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Județean Buzău, care a reprezentat, cel mai probabil, ultima întâlnire a consilierilor în acest an. Pe ordinea de zi au fost cinci proiecte de hotărâri, majoritatea privind rectificări bugetare pe final de an și alocarea unor fonduri din bugetul județului către anumite unități de cult religios.

Singurul proiect care nu a avut legătură cu domeniul financiar a fost cel referitor la aprobarea unor modificări în organigrama și statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență (SJU).

Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare în urma unui referat înaintat în acest sens de conducerea spitalului, prin care se solicita redistribuirea unui post într-o altă structură, modificarea nivelului unor posturi din statul de funcţii, ca urmare a susţinerii examenelor de grad profesional, precum și modificarea nivelului unor posturi vacante pentru iniţierea procedurilor de recrutare în unele segmente de activitate specifice unităţii sanitare.

Proiectul de hotărâre în acest sens a fost aprobat cu unanimitate de voturi, iar modificările statul de funcții și organigrama SJU Buzău vor fi operate în cel mai scurt timp cu putință.

 

În ceea ce privește organigrama, modificările vor avea loc la nivelul blocului săli de nașteri OG I+OG II și al secției OG I. Astfel, numărul de posturi de la blocul săli de nașteri se va reduce de la 16 la 15 posturi, în timp ce la secția OG I va crește de la 50 la 51 de posturi. Mai precis, la nivelul blocului săli de nașteri se va desființa un post de infirmieră, care va fi redistribuit la nivelul secției OG I.

Totodată, ca urmare a susținerii examenului pentru promovarea în gradul profesional, un post de asistent medical cu studii post liceale din cadrul Compartimentului Oftalmologie se transformă în post de asistent medical principal, aceeași schimbare fiind operată și pentru un post similar din cadrul secției OG I.

Nu în ultimul rând, în încercarea de a atrage medici tineri în secțiile cu deficit de personal, un post vacant de medic primar pediatru se transformă în post de medic specialist, iar două posturi vacante de specialist în medicina de urgență se transformă în post de medic rezident anul I în aceeași specialitate. De asemenea, un post vacant de registrator medical principal se modifică în post vacant de registrator medical debutant.


Adaugati un comentariu


 

*