Moș Crăciun, salvat de medici după infecția cu COVID

26 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Moș Crăciun s-a vaccinat anti-Covid, cu doza booster, la Centrul de Vaccinare de la Institutul „Marius Nasta” din București, după care a împărțit daruri copiilor și i-a sfătuit pe români să aibă încredere în medici.

 

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) încearcă să convingă românii să se vaccineze și să aibă încredere în medici, cu ajutorul lui Moș Crăciun. Joi, ca să fie sigur că va putea merge cu daruri la copii vineri noapte, Moșul s-a vaccinat și cu doza de rapel (booster). „Moş Crăciun are încredere în medicină şi în ştiinţă, iar astăzi (joi – n.r.) a făcut doza 3 de rapel (booster), la Centrul de vaccinare de la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti. A fost tratat de medici de două ori numai în acest an, dar acum este bine”, au transmis cei de la RoVaccinare.

Cred că am făcut 50 și ceva de teste ca să mă duc să mă întâlnesc cu copiii. M-am dus la părinți și la copii izolați și mi-am asumat acest lucru pentru că bucuria Crăciunului, viața trebuie să meargă înainte. Nu vă plecați urechile la filozofii și medicii de Facebook!”, a spus Moș Crăciun care, după vaccinare, ajutat de o echipă de cadre medicale de la Marius Nasta, a împărțit daruri copiilor din secțiile de Pediatrie ale unității medicale.

 

În a doua zi de Crăciun, mulțumit că și-a dus cu bine sarcina de a împărți cadouri, Moș Crăciun revine, într-un videoclip postat de RoVaccinare pe pagina de Facebook, și povestește cum a trecut el printr-o stare gravă din cauza COVID-19 și a fost salvat de medicii de la Spitalul Militar Central și de la Bagdasar. „Ascultați de medici!” – este sfatul lui Moș Crăciun, care își începe povestea amintind că, anul trecut „pe vremea asta, ne rugam să se inventeze acel vaccin care să ne salveze”.

Spune apoi că, în martie „am făcut un vaccin AstraZeneca, care spuneau oamenii că îți produce tot felul de boli, că te ucide că și așa mai departe. Am vorbit cu un prietenii mei, doctorii de la Spitalul Militar Central și i-am întrebat: oameni buni, cum este? Au zis «Moșule, ai încredere în noi, dacă faci vaccinul, te protejezi»”, povestește Moș Crăciun.

 

La zece zile după ce s-a vaccinat, Moșul spune că a avut simptome de COVID, a fost testat pozitiv, a mers la spital, după care a urmat tratamentul acasă, dar pentru că starea de sănătate i s-a înrăutățit, a ajuns din nou la spital. „S-a trimis imediat o mașină după mine, am fost internat și șapte zile am stat legat la oxigen, perfuzii și am fost salvat. Am fost într-o stare gravă cu COVID, de ziua mea. M-am vindecat, am plecat din spital”, mai povestește el.

După o lună, Moșul spune că a făcut rapelul (doza a doua), iar luna aceasta a făcut și doza booster, la Institutul Marius Nasta.

Moș Crăciun spune că, dacă nu îl salvau medicii, astăzi nu mai vorbea, așa că vine și cu argumente pro vaccinare: „Ce dovadă mai mare vreți? Aș face pariu cu cine vreți. Voi care sunteți antivacciniști, nu aveți curaj să veniți să lucrați o zi cot la cot cu dumnealor. Când veți veni să lucrați cot la cot cu acești medici, atunci am să fiu de acord cu voi. Până atunci, nu pot fi de acord cu voi. Vaccinați-vă fraților, boala există! Și vaccinu există!”, concluzionează Moș Crăciun.

Până luni, 26 septembrie, în România s-au vaccinat anti-Covid 7.918.813 de persoane, din care 7.781.563 cu schemă completă, iar 1.960.336 și-au administrat și doza booster.  

 


Adaugati un comentariu


 

*