Mulți veniți, puțini aleși la concursul pentru posturile de funcționar la SJU Buzău

13 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

La proba scrisă, câțiva dintre candidați au reușit performanta de a obține „zero puncte”, dintre 20 de candidați prezenți la examen, doar patru fiind declarați admiși pentru proba următoare.

 

Se pare că tentativa conducerii Spitalului Județean de Urgență Buzău de a-și completa schema de personal cu un funcționar la Serviciul Administrativ de la Registratura și doi referenți de specialitate pentru Biroul de Achiziții este un demers greu de dus la îndeplinire. În ciuda numărului mare de candidați care s-au înscris la concurs, baza de selecție este foarte redusă, din cauza slabei pregătiri dovedite de aceștia la examenul scris. Temerile managerului Claudiu Damian s-au adeverit astfel și de această dată, chiar dacă numărul mare de candidați înscriși la cele două examene i-a dat speranțe. Rezultatele obșinute în urma probei scrise indică însă faptul că, nici de această dată, cei care s-au înscris la concurs nu s-au pregătit foarte temeinic, dar și că examenul a avut un grad de dificultate ridicat.

Oricum, rezultatele arată că unii dintre candidați au venit la examen parcă doar pentru a bifa participarea, „reușind” să obțina la proba scrisă zero puncte, ceea ce înseamnă că nu aveau nici cea mai vagă idee despre subiecte. Dintre cei 20 de candidați care s-au prezentat la cele două examene, doar patru au fost declarați admiși pentru proba următoare, dar nici aceștia nu au obținut punctaje foarte mari.

 

Cea mai mare concurență a fost pentru postul de funcționar admistrativ la Registratura spitalului, pentru care s-au înscris la concurs 15 candidați. Dintre aceștia, doar 14 s-au prezentat la examenul care a avut loc joi, pentru susținerea probei scrise.

Trei dintre ei ar fi putut la fel de bine să ramână acasă, pentru că rezultatul ar fi fost același. Asta pentru că au fost total „pe dinafară” după corectarea lucrarilor, fiind notați cu 0,00 puncte, în timp ce baremul minim pentru promovare era de 50 de puncte.

Doar trei din cei 14 candidați prezenți au reușit să obțină un punctaj mai mare de 50, fiind declarați admiși pentru proba de interviu. Cel mai bun punctaj l-a obținut Camelia Doiciu, notată cu 76,33 de puncte, urmată de Marian Dumitrașcu, cu 63,66 de puncte și Gabriela Ilie, cu 53,33 de puncte.

UPDATE: În urma contestațiilor formulate la proba scrisă, atât Marian Dumitrașcu a rămas cu același punctaj, iar Gabriela Ilie a obținut în plus două puncte, urcînd astfel de la 53,33 la 55,33.

 

Pentru cele două posturi vacante de referent gradul III la Biroul de Achiziții s-au înscris șapte candidați si tot atâția s-au prezentat la proba scrisă. Nici aceștia nu au dat dovadă de o pregătire mai bună, doar unul singur dintre ei fiind declarat admis, cu un punctaj puțin peste baremul minim. Este vorba de Denisa Cristian, care o obținut un punctaj de 53,50 de puncte, în timp ce restul candidaților nu au reușit să atingă pragul minim de 50 de puncte, cea mai mică notare fiind de 0,50.

Dacă pentru postul de funcționar la Registratură lupta se va da între cei trei candidați calificați pentru proba de interviu, unul dintre cele două posturi de referent de specialitate va ramâne cel mai probabil din nou neocupat, dat fiind faptul că au fost scoase la concurs două posturi, însă doar un candidat a reușit să treacă de proba scrisă.

Astăzi este ultima zi când mai pot fi depuse contestații, termenul expirând la ora 11.00, însă dat fiind faptul că diferența între punctajul celor care au picat „primii sub linie” și baremul minim de 50 de puncte este destul de mare, este greu de crezut că un astfel de demers ar mai putea schimba situația.

Proba de interviu se va susține miercuri, 15 noiembrie, începând cu ora 10.00, la sediul SJU Buzau.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*