Noua grila de salarizare pentru personalul medical bugetar

19 ianuarie 2016 | 7 comentarii |

Documentul a fost dat publicitatii de filiala Bucuresti a sindicatului Sanitas, cu precizarea ca este vorba doar despre un proiect care a fost agreat anul trecut de fostul guvern.

 

Negocieri Sanitas - Guvern

Negocieri Sanitas – Guvern

Uniunea Sindicala Sanitas Bucuresti a publicat pe site-ul propriu noua grila salariala propusa in Legea Salarizarii Unice, cu precizarea ca este vorba despre un proiect referitor la nivelurile de salarizare a bugetarilor, agreat anul trecut cu fostul guvern Ponta.

Cea mai importanta modificare adusa, conform noii grile, este aceea ca se vor scoate sporurile din salariul de baza. Sporurile care vor fi acordate sunt 15 la suta pentru persoanele cu handicap, 15 la suta pentru doctoranzi, 10 la suta pentru personalul cu activitate de control financiar preventiv si 20 la suta pentru cei care lucreaza in localitati izolate. In document se mai arata ca suma sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor individuale nu va depasi 30 la suta din salariul de baza. Aceeasi limita de 30 la suta pentru sporuri se aplica si pe bugetul ordonatorului principal de credite raportat la suma salariilor de baza.

 

greva 4Pentru orele suplimentare care nu pot fi compensate cu ore libere platite in urmatoarele 60 de zile se va acorda un spor de 75 la suta din salariul de baza, iar  plata muncii prestate peste durata normala a timpului de lucru se poate face numai daca efectuarea orelor suplimentare a fost dispusa de seful ierarhic, fara a se depasi 360 de ore anual. In cazul prestarii de ore suplimentare peste un numar de 180 de ore anual, este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.

Ordonatorii de credite pot acorda premii lunare in limita a 5 la suta din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevazut in statul de functii, cu incadrare in fondurile aprobate prin buget si respectand limita individuala a doua salarii de baza lunare pe an.

 

belgieni slideIn noua grila data publicitatii de reprezentantii Sanitas, sunt incluse si salariile personalului medical din sistemul public de sanatate, venituri care au fost majorate, dupa cum se stie, de la 1 octombrie 2015. Majorarea s-a facut in urma negocierilor purtate se Federatia Santitas cu membrii guvernului de atunci, iar la acel moment au aparut cateva voci din randul personalului medical din sistemul privat, care si-au manifestat multumirea ca majorarea se va aplica doar pentu salariatii din spitalele de stat. Sindicalistii au fost acuzati ca se preocupa doar de soarta personalului medical bugetar, iar cei din sistemul privat sunt lasati sa se descurce pe cont propriu. Acestora li s-a reamintit insa ca la angajarea in sistemul privat au semnat un contract si au avut ocazia de a-si negocia salariul, in timp ce personalul din spitalele de stat nu beneficiaza de aceasta oportunitate.

Iata care sunt nivelurile de salarizare in domeniul sanatatii, conform noii grile care, potrivit  ministrului Muncii, Ana Costea, va fi finalizata pana la 10 februarie si va fi inaintata Parlamentului, astfel incat pana in mai sa poata fi aplicata unitar si integral:

Medic primar (S) in unitati clinice 6318 – 7786 lei, in functie de gradatie
Medic stagiar (S) in unitati clinice 2702 – 3364 lei
Farmacist stagiar (S) in unitati clinice 2624 – 3267 lei
Asistent medical (S) in unitati clinice 2782 – 3464 lei
Dentist debutant (SSD) in unitati clinice 1700 – 2117 lei
Medic primar (S) in urgente 7070 – 8803 lei
Medic rezident (S) anul I in urgente 3994 – 4973 lei
Medic primar (S) in unitati sanitare 5171 – 6439 lei
Medic stagiar (S) in unitati sanitare 2704 – 3607 lei
Asistent medical (S) debutant in unitati sanitare 2020 – 2515 lei.

Intreaga grila, care cuprinde si salariile primarilor, presedintilor de consilii judetene, profesorilor si altor bugetari, poate si consultata aici.

 

 


Categorii: Actual, Legislatie, Medici

Comentarii (7)

 1. Robotin Tiberiu spune:

  ORICUM ESTE DEPARTE DE, SA AVEM SALARIILE DIN–VEST!!! dar toate se calculeaza la EURO!! ROMANIA ARE CEL MAI MARE PRET LA ENERGIE ELECTRICA, GAZE NATURALE SI CARBURANTI DIN… ATENTIE–LUMEEEE!!! AM CREZUT CA SALARIILE SINT IN EURO!! oricum sint MICI, FOARTE mici!!!

 2. MIHAELA spune:

  Dar cei din spitalele Orasanesti ce grila de salarizare vor avea,pentru ca noi tot timpul am avut un salariu mult mai mic fata de colegii nostri din sistem,sa stiti ca uneori facem mai multa treaba decat cei din clinici.In clinici sunt pe sectoare,noi facem primiri urgente,sectie,ambulatoar,sala de operatie,reanimare la o baza de 1300,vi se pare corect?

 3. Ade spune:

  Pai kintoterapeuti/ balneo-fiziokinetoterapeuti nu apar nicaieeri ….asta inseamna ca nu existam ?….nu facem part din sistem ? bine ca platim o gramada de taxe la OAMMR ….

  • Un tehnocrat spune:

   Kinetoterapeutii si balneofiziokinetoterapeutii nu tin de OAMMR. Aia au asistenti medicali, moase, surori medicale si maseuri

 4. Monica spune:

  Si medicii specialisti unde apar pe lista? Nu apar decat medicii primari si medicii stagiari, dar de la stagiari pana sa poti sa sustii primariatul trebuie sa treaca 5 ani in care profesezi ca medic specialist. Aceasta categorie a fost omisa de pe aceasta lista. Aveti si lista completa, va rog?

 5. BALICA NECULAI spune:

  DAR ASISTENTI DE LA PRIVAT DE CE NU BENEFICIAZA? DE CE NU SE FACE O LEGE SA II OBLIGE PE MEDICI SA NI SE DEA SI NOUA LA FEL?

 6. Chebac Ana spune:

  Cei de la patronat sunt lasati de izbeliste ca de obicei. De ce nu se da o lege care sa impuna patronilor un anumit salariu pt. cadrele medicale?
  Sa fim seriosi, cine te pune sa negociezi, ei te pun sa semnezi daca nu esti liber sa pleci.

Adaugati un comentariu


 

*