Noul director de ingrijiri medicale de la Spitalul Judetean Buzau pune pret pe calitatea morala si profesionala a personalului

1 octombrie 2014 | 3 comentarii |

Simona Bolchi si-a preluat astazi, oficial, noua functie, pe care spune ca a refuzat-o in urma cu sapte ani, intrucat a considerat la acel moment ca nu acumulase inca experianta necesara.

 

Simona Bolchi

Simona Bolchi

Dupa cum a anuntat in exclusivitate Sanatareabuzoiana.ro, functia de director de ingrijiri medicale din cadrul Spitalului Judetean Buzau are, de astazi, un nou titular, asistentul medical principal Simona Bolchi preluand stafeta de la Rodica Vlad, cea care, din 2008 pana acum, a detinut functia respectiva.

Noul director de ingrijiri medicale lucreaza de 20 de ani in cadrul Spitalului Judetean Buzau, unitate medicala in care si-a facut, de altfel, si debutul in cariera profesionala. Desi are alaturi doua vrafuri de dosare pe care le-a preluat odata cu noua functie si pe care trebuie sa le cerceteze din scoarta in scoarta in cel mai scurt timp pentru a se pune in tema cu toate detaliile ce au legatura cu noua sa functie, Simona Bolchi a acceptat sa acorde un scurt interviu pentru Sanatateabuzoiana.ro. A inceput prin a explica, pe intelesul tuturor, ce inseamna functia de director de ingrijiri medicale in organigrama spitalului si care sunt competentele sale in aceasta calitate.  „Directorul de ingrijiri medicale este un fel de asistent sef peste asistentele sefe de pe sectii. Raspunde, practic de tot ceea ce inseamna ingrijire medicala in cadrul spitalului, de asistenti, de infirmiere, de brancardieri. Managementul medical este asigurat de managerul spitalului, iar atributiile pe partea de ingrijiri medicale imi revin mie, in calitate de director de ingrijiri medicale”, a explicat aceasta.

 

spital buzauSimona Bolchi a vorbit apoi despre inceputurile carierei sale medicale, care se intinde pe durata a 20 de ani, timp in care a profesat atat ca asistent medical in cadrul Spitalului Judetean cat si ca profesor la Scoala Sanitara de Stat din Buzau. In 2003 a devenit si licentiata in studii juridice, obtinand apoi si un atestat in domeniul mamagementului sanitar. „In 1994 am absolvit cursurile Scolii Sanitare de Stat din Buzau, iar in acelasi an am fost incadratata asistenta in cadrul sectiei de Chirurgie a Spitalului Judetean. Aici mi-am inceput cariera, iar de atunci, chirurgia a ramas si va ramane domeniul meu preferat. Din 1999 am lucrat in cadrul sectiei de Urologie, unde am fost si sefa de sectie, continuand sa intru in sala de operatii”. Nevoita sa ia o pauza in activitate datorata venirii pe lume a celor doi copii, a lucrat apoi in cadrul Compartimentului Medicina Muncii, de unde a si fost propulsata, acum, in functia de director de ingrijiri medicale.

 

scoala sanitara 2In paralel cu activitatea din cadrul Spitalului Judetean, a urmat, timp de aproape 6 ani, si o cariera didactica, predand cursuri de specialitate elevilor de la Scoala Sanitara de Stat. „Timp de 5-6 ani am fost si profesor la Scoala Sanitara, insa am renuntat recent la aceasta activitate, incepand din luna august a acestui an. Am fost nevoita sa renunt pentru ca odata cu nasterea celor doi copii care au acum 2 si 12 ani au inceput sa apara mai multe responsabilitati, aveam mult mai multe lucruri de facut si la serviciu si acasa si la scoala. A trebuit sa renunt la activitatea didactica pentru ca am tinut sa respect niste standarde. Nu am vrut sa se ajunga in situatia ca o clasa plina de elevi sa ma astepte pe mine sa le predau, iar eu sa intarzii prinsa cu alte treburi. Mai ales acum, cu noua functie, nu as mai fi facut fata si am considerat ca e mai bine sa renunt la a mai preda”, mai povesteste Simona Bolchi. Tot referitor la noul sau statut profesional, isi aminteste ca in urma cu sapte ani i s-a mai ivit o data aceasta oportunitate, dar atunci a refuzat propunerea de a deveni director de ingrijiri medicale. „Am considerat atunci ca inca nu am aveam acumulata experienta necesara pentru o astfel de functie si am refuzat, preferand sa mai astept cativa ani, pentru a ma simti pe deplin pregatita sa preiau o astfel de responsabilitate. Daca acum sapte ani am refuzat, de data aceasta nu s-a mai intamplat asa, pentru ca lucrurile s-au mai schimbat intre timp”.

 

salon cu paturiDespre proiectele pe care le are in vedere din noua sa calitate, Simona Bolchi a preferat sa nu dezvaluie inca nimic, spunand ca e prematur sa se pronunte in acest sens si o va face abia dupa ce se va simti pe deplin pusa la curent cu tot ce are legatura cu postul sau. Aratand spre vraful de dosare de pe birou, a mai declarat ca „va trebui mai intai sa studiez tot ce vedeti aici si abia apoi sa pot vorbi de un plan de actiune. Sunt horarata sa continui proiectele doamnei Rodica Vlad, care a ocupat inaintea mea aceasta functie, proiecte care s-au dovedit viabile si eficiente, urmand ca dupa ce voi fi pusa la curent cu tot ce tine de acest post sa imi aduc si eu contributia personala”. Cert este, mai spune noua directoare de ingrijiri, ca ca va pune mare accent pe calitatea morala si profesionala a personalului, atribute care considera ca, in ultimii ani, sunt din ce in ca mai rare, desi constituie calitati esentiale pe care trebuie sa le aiba o persoana care se ocupa de ingrijirea bolnavilor. „Aceste standarde, morale si profesionale, am incercat sa le impun si elevilor, atunci cand predam, totusi, in ultimii ani, in intreg sistemul medical se constata ca asistentii care ies de pe bancile scolii sunt din ce in ce mai slab pregatiti” a mai precizat Simona Bolchi.

 Comentarii (3)

 1. Calin Nicolae spune:

  Sa va dea dumnezeu sanatate, intelepciune,pricepere in arta conducerii, mult succes in cariera!

 2. Elena Dinu spune:

  Colectivul de asistente din sectia Neurologie va doreste succes in noua functie! Sa fiti apropiata de noi si noi de dvs.
  Mult noroc si putere va dorim.

 3. Gigel si Georgiana Anton spune:

  Sa fie sanatoasa si sa iubeasca colectivul pe care il va conduce. Mult noroc in tot ce face!

Adaugati un comentariu


 

*