O asistenta medicala din Romania, premiata in Anglia ca „Practicianul anului 2016”

30 septembrie 2016 | 0 comentarii |

Ramona Marincas, directorul de ingrijiri de la SJU Zalau, a fost astfel rasplatita de Infection Prevention Society (Societatea de Prevenire a Infectiilor din Marea Britanie), pentru activitatea desfasurata in domeniul prevenirii infectiilor.

 

conferintaSaptamana aceasta a avut loc, in Marea Britanie, Conferinta anuala de prevenire a Infectiilor (Infection Prevention 2016), unul dintre cele mai importante evenimente medicale in domeniu. In cadrul acestui eveniment, asistenta medicala Ramona Marincas, director de ingrijiri al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, a primit distinctia „Practicianul anului” (Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended). Distinctia i-a fost conferita de Heather Loveday, presedinta Infection Prevention Society (Societatea de Prevenire a Infectiilor) din Marea Britanie, organizatie cu care Ramona Marincas a colaborat intens in ultimii 10 ani.

Scopul declarat al societatii britanice este acela ca nicio persoana sa nu sufere din cauza unei infectii care poate fi prevenita, iar eforturile depuse de directorul de ingrijiri al spitalului din Zalau au fost apreciate si rasplatite cu una din cele mai importante distinctii desi Ramona Marincas a concurat pentru acest premiu cu specialistul unui furnizor de servicii medicale din Anglia. Salajeanca a fost cu atat mai impresionata de recunoasterea care i s-a aratat, cu cat „a fost o competitie foarte stransa, au fost nominalizate persoane cu activitate deosebita in domeniul prevenirii si controlui infectiilor”, dupa cum a scris pe contul sau de socializare.

 

medici dezinfectantMai mult, SJU Zalau a fost prezentat ca exemplu de bune practici in domeniul prevenirii infectiilor, elogiile fiind aduse de Didier Pittet, director al Programului de Control Infectii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii si al Spitalului Universitar din Geneva

In acest context, in cadrul Conferintei a fost amintita campania de constientizare a importantei igienei mainilor, derulata anul trecut la Zalau. In fata a peste 500 de invitati au fost prezentate imagini surprinse in timpul stafetei umane realizate anul trecut in spital, cand 268 de angajati au invatat modalitatea corecta de dezinfectie a mainilor.

Oficialul OMS a mai precizat ca Spitalul Judetean de Urgenta din Zalau detine una dintre cele mai moderne statii de sterilizare din tara, deruland un proiect ce vizeaza prevenirea si controlul infectiilor in unitatea medicala, implementat in parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire, fiind recompensat, la finele anului trecut, cu Nursing time awards.

 

Ramona Marincas si Carol Hallam (sursa Facebook)

Ramona Marincas si Carol Hallam (sursa Facebook)

Revenita in tara, Ramona Marincas a declarat ca premiul reprezinta recunoasterea muncii depuse in Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, in domeniul prevenirii infectiilor, de catre societatea britanica. „Recunoasterea de catre Societatea de Prevenire a Infectiilor din Marea Britanie a eforturilor depuse la Zalau inseamna recunoasterea valorii asistentilor medicali care au un rol important in acest domeniu, rolul de a avea grija ca niciun pacient sa nu sufere de o infectie care poate fi prevenita. Membrii societatii britanice  au apreciat faptul ca intr-o tara cu resurse limitate se pot face asemenea lucruri. Sunt foarte mandra de acest premiu si foarte recunoscatoare, in special doamnei Carole Hallam, director adjunct al Societatii de Prevenire a Infectiilor, pentru sprijinul oferit de-a lungul celor 10 ani de colaborare”, a mai precizat directorul de ingrijiri al SJU Zalau. Ea a dedicat acest premiu tuturor asistentilor medicali din Romania pentru munca deosebita pe care o desfasoara zi de zi, ingrijind pacientii, considerand ca acestia merita respect si recunostinta pentru ceea ce fac.

 Ramona Marincas lucreaza in SJU Zalau din 1987, cand a fost angajata ca asistenta medicala. In 2006 a devenit asistenta-sefa a Sectiei Sterilizare, iar din 2010 este director de ingrijiri al unitatii medicale.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*