O buzoiancă, printre primele persoane care au „beneficiat” de sancțiunile înăsprite pentru nerespectarea izolării

Aceasta a fost depistată pe stradă de o patrulă mixtă formată din polițiști și jandarmi, în timp ce ar fi trebuit să stea izolată la domiciliu.

 

După cum se știe, nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu, a carantinei, precum și oferirea de date eronate autorităților de către cei care se întorc din străinătate, constituie doi factori importanți care duc la răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Pentru că românii nu păreau să ia foarte în serios acest aspect, autoritățile au fost nevoite să înăsprească sancțiunile pentru astfel de abateri și chiar să introducă în Codul Penal o nouă sancțiune constând în omiterea oferirii de informații de către cetățenii care se întorc în țară din zonele cu risc ridicat de infectare.

Totodată, prin Ordonanța Militară nr. 2 emisă sâmbătă seară, au fost stabilite noi măsuri împotriva persoanelor aflate în izolare sau în carantină care părăsesc spațiul de izolare fără încuviințarea autorităților.

Astfel, în cazul persoanelor aflate în izolare care părăsesc domiciliul, pe lângă sancțiunea contravențională sau penală, se aplică și măsura plasării imediate în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Totodată, persoanele care se află în carantină și părăsesc spațiul de izolare fără acceptul autorităților, vor fi plasate în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile.

 

În ciuda avertismentului lansat de autorități, o buzoiancă de 62 de ani din localitatea Pleșești nu a respectat măsura izolări la domiciliu, și se numără printre primii cetățeni care suportă rigorile ordonanței militare, intrată în vigoare sâmbătă seară.

Aceasta a fost depistată ieri de o patrulă mixtă formată din polițiști și jandarmi, în afara domiciliului unde ar fi trebuit să stea izolată, prima măsură dispusă în cazul său fiind sancționarea contravențională. Totodată, forțele de ordine au pus în aplicare și prevederile ordonanței militare intrate în vigoare cu mai puțin de 24 de ore înainte ca femeia să fie depistată, aceasta fiind plasată in cursul zilei de ieri în carantină. Conform ordonanței, „persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază”.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*