Zeci de buzoieni amendați noaptea trecută, pentru că nu au stat în casă

Totodată, s-au întocmit și două dosare penale, pentru nerespectarea condițiilor de carantină și de izolare.

 

Se pare că buzoienilor le este destul de greu să înțeleagă necesitatea măsurilor dispuse în perioada aceasta prin ordonanțe militare, fapt pentru care nu se pot abține să stea în casă atunci când nu au altă treabă și nici să respecte regulile impuse pentru cei aflați în carantină sau izolare. Așa se face ca pe parcursul nopții trecute, în intervalul 22.00-6.00, când circulația era restricționată, nu mai puțin de 62 de buzoieni au fost depistați umblând nejustificat pe străzi, primind amenzi ce au totalizat 132.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore  jandarmii buzoieni au întocmit documentele de constatare  pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de carantină, dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, după ce un bărbat aflat în carantină a fost prins când încerca să fugă. A fost interceptat și reintrodus în cameră de către oamenii legii, fiind luate măsuri suplimentare de supraveghere în zona centrului. Respectivul fusese introdus în carantină cu doar o zi înainte, ca urmare a constatării nerespectării măsurii de izolare la domiciliu.

Tot ieri, un buzoian internat la secția UPU a spitalului județean, într-un izolator special destinat persoanelor revenite din străinătate și care prezintă simptomatologie de infecție cu coronavirus, a părăsit respectiva locație fără a avea aprobarea cadrelor medicale. Au fost alertate forțele de ordine, „evadatul” fiind depistat în scurt timp de o patrulă mixtă polițist-jandarm. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, iar Direcția de Sănătate Publică a dispus introducerea în carantină instituționalizată, sub pază asigurată de jandarmi.

 

Pentru verificarea respectării regimului impus persoanelor aflate în izolare la domiciliu ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu coronavirus, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică și Poliția Locală efectuează zilnic activități de verificare a persoanelor aflate în izolare. În ultimele 24 de ore, au fost verificate 2.021 de persoane aflate în izolare și au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale cu privire la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, în valoare totală de 6.000 de lei.

La acest moment, la nivelul județului Buzău a fost luată măsura izolării la domiciliu, pentru 3.176 de persoane. Alte 74 de persoane se află în carantină, iar pentru 12 dintre ele se încheie astăzi perioada de carantină instituționalizată.

La nivel național, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 450 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 8 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

 

În ceea ce privește numărul total al persoanelor infectate, acesta a ajuns azi la 906, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 144 de cazuri noi. Din păcate, s-au înregistrat și 13 decese, iar singura veste bună este că 86 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă, iar starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună și staționară. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

De asemenea, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 167 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, iar Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.


Adaugati un comentariu


 

*