O doamnă în vârstă de 86 de ani, românul vaccinat anti-COVID cu numărul 1 milion

3 martie 2021 | 0 comentarii |

Valentina Fulga a fost vaccinată chiar de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, la Spitalul Universitar Bucureşti, în prezența premierului Florin Cîțu.

 

România a marcat astăzi, la ora 11.30, administrarea vaccinului împotriva virusului SARS-CoV2 cu numărul 1 milion. Un moment emoționant mai ales pentru persoana vaccinată, bucureșteanca Valentina Fulga, o doamnă care a ajuns la respectabila vârstă de 86 de ani și și-a dorit să fie protejată de efectele virusului SARS-CoV2. ACeasta a venit la centrul de vacinare însoțită de fiica sa, iar vaccinul i-a fost adminsitrat chiar de către coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul-medic Valeriu Gheorghiță. Vizibil marcat de moment, șeful CNCAV a afirmat că încă de la debutul campaniei de vaccinare a privit cu mare speranță spre momentul în care se va atinge pragul de un milion de români inunizați, subliniind că fiecare om are o poveste, iar povestea doamnei Valentina este o lecție de viață. Ceea ce mi-a lipsit în toată această perioadă a fost contactul cu pacienții mei”, a declarat Gheorghiță, care s-a preocupat ca doamna Valentina să primească flori la ieșirea din centrul de vaccinare. Emoționată la rândul său până la lacrimi, aceasta le-a mulțumit tuturor s-a declarat onorată să primească vaccinul cu numărul 1 milion, în cadrul acestei campanii de luptă cu virusul care a dat peste cap o lume întragă.

 

Prezent la eveniment, premierul Florin Cîțu i-a înmânat doamnei Vaentina certificatul de vaccinare, care cu acest prilej a promis că „lucrurile vor merge mult mai repede de acum încolo”, întrucât România urmează să primească numai luna aceasta încă 2,6 milioane de doze de vaccin. „Un moment la care în 27 decembrie ne uitam și voiam să vină cât mai repede. A venit. Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. Veți vedea că lucrurile vor merge mult mai repede de acum încolo. Ținta era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie. Doar în martie o să primim 2,6 milioane de doze, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia”, a declarat Florin Cîțu, subliniind că „rămâne în continuare ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”.

Au mai fost prezenți secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, managerul unității medicale, dr. Cătălin Cîrstoiu și personalul medical din centrul de vaccinare.

 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a manifestat ulterior admirația și respectul față de doamna care, la fel cum a făcut toată viața, a dat dovadă de responsabilitate și și-a manifestat dorința de a se imuniza. „Împreună am depășit pragul de un milion de români vaccinați! Astăzi, la Spitalul Universitar de Urgență București, s-a vaccinat împotriva COVID-19 doamna Valentina Fulga, în vârstă de 86 de ani. Economistă și șefă de promoție, doamna Valentina Fulga și-a dorit încă de la început să se vaccineze împotriva coronavirusului. Astăzi a venit la centrul de vaccinare alături de fiica sa și a avut bucuria să afle că este persoana care a marcat milionul de vaccinări în țara noastră”, a scris ministrul Voiculescu pe pagina sa de facebook.

 

În ultimele 24 de ore au fost administrate 38.695 de doze de vaccin anti-COVID, la tot atâtea persoane, dintre care 38.069 au fost vaccinate cu prima doză, iar alte 626 au primit a doua doză. Au fost înregistrate 131 reacții comune și minore, din care 5 de tip local și 126, generale.

De la debutul campaniei de vaccinare (27 decembrie 2020), 1.022.066 de români au fost vaccinați, iar numărul total de doze administrate a fost de 1.641.874. Au fost imunizate cu prima doză 402.257 de persoane, iar alte 619.808 au fost vaccinate cu ambele doze.

Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) a fost de 5.718 reacții comune și minore (3,5/1000 doze administrate), din care 718 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 5.000 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie), alte 12 reacții adverse fiind în curs de investigare.

 

(Sursă foto: CNCAV – Adrian Pîclișan, Gabriel Chiriloiu)

 

 


Adaugati un comentariu


 

*