O nouă clădire pentru Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică, la Spitalul Obregia

Aproximativ 22.000 de copii și adolescenți din România suferă de afecțiuni psihice, iar infrastructura actuală dedicată acestor pacienți nu mai satisface cerințele actuale, transmite Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

 

Tot mai mulți copii și adolescenți sunt afectați de boli psihice, la nivel mondial, iar actuala infrastructură de care dispune România la ora actuală este depășită și nu mai corespunde necesităților reale, în condițiile în care mii de pacienți pediatrici cu afecțiuni psihice au nevoie urgentă de îngrijire specializată, transmite Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, structură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București și în subordinea căreai funcționează 12 spitale din Capitală.

În acest context, Primăria Municipiului Bucureşti și ASSMB anunță că își „concentrează atenția asupra unui subiect sensibil și extrem de important: sănătatea mintală a copiilor și adolescenților”, iar pe lângă sumele alocate în fiecare an de la bugetul local în acest scop, fac „eforturi continue pentru atragerea unor noi surse de finanțare care să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de tratament și la creșterea calității serviciilor medicale oferite”.

 

Astfel, la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, unitate de referință în domeniul psihiatriei, aflată în subordinea ASSMB, înființată acum 100 de ani, s-a decis că este nevoie de o infrastructură pe măsura nevoilor și speranțelor celor mici, iar în acest scop, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, săptămâna aceasta, un „protocol de colaborare între ASSMB și Fundația Metropolis, pentru proiectarea și construcția unei noi clădiri care să găzduiască Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică”.

Potrivit ASSMB, noua construcție va fi „o clădire modernă, la standarde europene, care să reprezinte un spațiu al speranței și al vindecării”, o prioritate pentru cei aproximativ 22.000 de copii și adolescenți din România care care suferă de afecțiuni psihice și au nevoie urgentă de îngrijire specializată.

 

Noua secție va avea spații adaptate nevoilor tinerilor pacienți, inclusiv saloane moderne, cu 1 sau 2 paturi, fiecare cu baie proprie și spațiu pentru însoțitori, zone speciale pentru terapie individuală și de grup, spații de socializare inovatoare, precum și spații dedicate, securizate, pentru pacienții afectați de dependența de substanțe psihoactive.

La sfârșitul anului trecut, ASSMB împreună cu Fundația Metropolis au lansat o campanie de strângere de fonduri sub sloganul „Împreună strigăm AJUTOR!”, în vederea construirii unei clădiri moderne pentru copiii şi adolescenţii cu tulburări mintale. „Ne dorim ca noua clinică, cu o suprafaţă de 3.000 mp (subsol, parter şi 3 etaje), să devină un simbol al grijii, compasiunii şi speranţei pentru fiecare pacient”, se subliniază în apelul care reamintește și că iniţiativa #SpitalePubliceDinBaniPrivaţi a Fundaţiei Metropolis dovedește „puterea solidarităţii şi a implicării civice” și că „fiecare contribuţie, mare sau mică, este un pas către demontarea prejudecăţilor şi a stigmatului asociat afecţiunilor psihiatrice, spre o societate mai deschisă şi mai empatică”.

 


Adaugati un comentariu


 

*