Omagiu pentru eroii din Sănătate, de Ziua Națională

30 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Federația Solidaritatea Sanitară a lansat „Memorialul Eroilor din Sănătate” – un „panteon virtual” al cadrelor medicale care au decedat în urma infectării cu noul coronavirus la locul de muncă.

 

Cu ocazia Zilei Naționale, românii au ocazia să își prezinte omagiile și pentru „Eroii din Sănătate”, care și-au pierdut viața în ultimele luni, după ce au contractat infecția cu noul coronavirus la locul de muncă. Cei care doresc, pot face asta prin intermediul Memorialului Eroilor din Sănătate – o platformă on-line creată de sindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară, pentru a onora memoria colegilor dispăruți dintre noi. Despre această inițiativă, reprezentanții organizației sindicale spun că este „un Panteon virtual” care „oferă posibilitatea tuturor cetăţenilor de a-şi prezenta gândurile şi emoţiile faţă de jertfa făcută de aceşti eroi în interesul societăţii.

Site-ul conține o galerie cu numele și fotografiile angajaților din Sănătate care au decedat după ce s-au îmbolnăvit de Covid-19, iar utilizatorii platformei pot scrie în dreptul fiecăruia mesaje comemorative și pot „aprinde” o lumânare virtuală.

 

De asemenea, platforma include și o Carte de Onoare, în care vizitatorii pot scrie gânduri și mesaje adresate personalului din Sănătate care se află încă pe baricade. Memorialul Eroilor din Sănătate nu a fost lansat întâmplător în această perioadă, fiind o formă de cinstire a memoriei acestor eroi, cu ocazia Zilei Naționale.

Memorialul Eroilor din Sănătate este o formă de a cinsti memoria lucrătorilor din sănătate decedaţi la datorie, adecvată la măsurile de protecţie specifice acestei pandemii şi la mediile de comunicare contemporane. Acest mijloc de comemorare şi onorare oferă posibilitatea tuturor cetăţenilor de a-şi prezenta gândurile şi emoţiile faţă de jertfa făcută de aceşti eroi în interesul societăţii. Considerând că iubirea de patrie este exprimată în egală măsură prin sacrificiul făcut pentru salvarea vieţii locuitorii ei, lansăm Memorialul Eroilor din Sănătate înainte de Ziua Naţională a României, invitând conducătorii instituţiilor statului şi candidaţii la astfel de funcţii să-şi exprime recunoştinţa pentru jertfa acestor lucrători din sănătate, şi să reţină nevoia unor forme de recunoaştere adecvate” – au transmis reprezentanții federației sindicale.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*