OPTIMED BUZAU, prezent la Salonul National de Optica si Optometrie

15 iunie 2015 | 0 comentarii |

La evenimentul care a avut loc la Brasov, in acest weekend, 26 de firme si-au prezentat ultimele noutati in domeniul aparaturii in domeniu, lentilelor si ramelor de ochelari.

 

Dr. Carmen Vladut - OPTIMED

Dr. Carmen Vladut – OPTIMED

In perioada 12-14 iunie 2015, la Brasov s-a desfasutrat cea de-a XIV-a editie a Salonului National de Optica si Optometrie, eveniment destinat specialistilor din domeniul opticii medicale si optometriei din tara si strainatate. Alaturi de prezentarea colectiilor de rame si lentile, aparatura si dispozitive medicale de inalta tehnologie, in cele doua zile ale evenimentului au fost sustinute traininguri si prezentari profesionale. La evenimentul destinat profesionistilor din domeniul Opticii si optometriei, ajuns la cea de-a XIV-a editie, dintre care 12 au fost organizate numai in Brasov, au fost prezente 26 de firme, intre care si OPTIMED Buzau.

In cadrul trainingurilor organizate, specialistii prezenti la eveniment au avertizat asupra pericolelor tehnologiei cu cristale lichide (televizoare, computere, tablete, smartphone-uri ) care, desi ofera imagini mult mai clare decat ecranele clasice, expun ochiul la radiatii chiar si de 15 ori mai puternice.

 

Salonul de Optica si Optometrie

Salonul de Optica si Optometrie

Traim, totusi, in era tehnologiei informatice, iar cei mai multi dintre noi ne desfasuram activitatea in fata unor astfel de ecrane. In acest context,  specialistii cauta permanent solutii, prin care sa ofere protectie ochilor si vederii care altfel poate fi afectata chiar si in cazul purtatorilor de ochelari, prin reflexie. Tocmai de aceea medicii oftalmologi recomanda sa nu se achizitioneze ochelari de la orice taraba si mai ales fara un consult si o prescriptie prealabila din partea specialistului. „S-a constatat, in urma unor studii clinice, ca exista o incidenta crescuta a cazurilor de cataracta si a scazut varsta de incidenta a cataractei din cauza acestei utilizari a diverselor ecrane. A fost dezvoltat un filtru de lumina albastra care sa protejeze ochiul si sa vedem mai clar si mai bine, in aceste cazuri de ecrane mici, ecrane mari, diverse ecrane care au intrat in viata noastra de dimineata pana seara”, a declarat Mircea Tatar Moisescu, presedintele Patronatului Optica.

 

optica-optometrie (2)Filtrele de lumina nu sunt foarte ieftine, recunosc specialistii, avanad in vedere ca au fost investiti foarte multi bani in cercetare, care pentru un asemenea filtru poate ajunge la 4-5 miliarde de dolari, dureaza cativa ani si implica mai multe centre de cercetare si universitati, plecand de la o nevoie medicala. Tot ei spun insa ca nu sunt nici prea scumpe si atrag atentia ca nu toate lentilele care se comercializeaza pe piata beneficiaza de filtre speciale de protectie. „Exista clienti care se informeaza si cer o astfel de protectie. Exista, bineinteles, si opticieni care afla mai multe informatii despre stilul de viata al clientului lor, despre activitatile pe care le desfasoara si atunci stiu ce sa-i recomande. Din pacate, in Romania se intampla sa se recomande un simplu antireflex ca protectie pentru lumina albastra ceea ce nu este neaparat cea mai buna solutie. Antireflexul nu face altceva decat sa elimine reflexiile de pe suprafata lentilei, sa le faca mai transparente, nu neaparat ofera si o protectie impotriva luminii albastre. Trebuie cumparat un anumit tip de tratament antireflex pentru a se obtine efectul de protectie dorit”, a explicat Adrian Badiu, directorul general al unei companii prezente la manifestare.

 

Valentrin Dumitru - manager OPTIMED

Valentrin Dumitru – manager OPTIMED

Salonul National de Optica si Optometrie este  singurul eveniment profesional, anual, al PROFESIONISTIlOR VEDERII, dupa cum sustin organizatorii si cele 26 de firme participante.

Evenimentele de acest gen, fie nationale, fie internationale, ne ajuta sa fim la curent cu ultimele noutati in domeniu. La OPTIMED Buzau, chiar daca dispunem de cea mai moderna tehnologie in chirurgia oftalmologica si avem chirurgi de prima linie, scopul nostru principal nu este sa se ajunga la operatie, ci sa prevenim degradarea vederii. Oferim, de aceea, beneficiarilor (clientilor) nostri produse de cea mai buna calitate, atat in ceea ce priveste diagnosticul cat si calitatea lentilelor si ramelor de ochelari, fie ca vorbim despre ochelari de vedere, fie de soare. Nu in ultimul rand tinem cont de tendintele modei in domeniu, mai ales in cazul ramelor, pentru ca vrem ca si din acest punct de vedere sa avem clienti multumiti. OPTIMED Buzau are, permanent, obiectivul de a oferi celor care ne trec pragul servicii de calitate, pentru ca asa cum stie oricine, cu ochiul, cu vederea nu este de glumit”, a precizat Valentin Dumitru, specialist in optica si optometrie, managerul OPTIMED Buzau.

Manifestarea a fost organizata de Patronatul producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de dispozitive medicale si aparatura pentru optica medicala, optometrie si oftalmologie, si prestatorilor de servicii de optica medicala si optometrie – PATRONATUL OPTICA.

 


Adaugati un comentariu


 

*