Pacienții vindecați de Covid-19 pot beneficia de consultații și analize gratuite

12 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Serviciile sunt oferite de rețeaua de sănătate privată Regina Maria, în cadrul programului clinica Post-Covid.

 

Rețeaua de sănătate privată Regina Maria a anunțat că va continua demersurile de a veni în sprijinul pacienților care au trecut prin experiența infectării cu noul coronavirus și au reușit să învingă boala. În acest sens, operatorul privat de servicii medicale a demarat în urmă cu câteva luni un program denumit Clinica Post-Covid, cu scopul de a simplifica accesul pacienților către monitorizare. În cadrul acestui program, rețeaua Regina Maria a lansat săptămâna aceasta 3 pachete de servicii,  dintre care unul oferă acces gratuit la analize și consultații medicale pentru pacienții vindecați de Covid-19.

Siguranța pacienților a fost și rămâne prioritatea noastră absolută. Din dorința de a fi alături de pacienți, oferim gratuit accesul la servicii de monitorizare post-Covid. Ne adresăm în special celor mai vulnerabili, care nu accesează servicii medicale în sistemul privat și pe care îi îndemnăm să se înscrie pentru a beneficia de această gratuitate. Discuția cu un medic bun, instruit în monitorizarea pacienților post-Covid, este primul pas în a depăși cu bine această perioadă dificilă”,  a declarat Fady Chreih, managerul general al rețelei Regina Maria.

 

Fady Chreih

Pacienții care vor accesa pachetul gratuit vor putea discuta astfel cu un medic generalist, care va analiza cazul și va indica toate investigațiile și analizele necesare. Pachetul gratuit conține și o serie de analize de primă intenție, care pot evalua starea generală de sănătate a pacientului.

Cei care doresc să beneficieze de pachetele gratuite, pot completa un formular pe site-ul Regina Maria, urmând să fie contactați de către un operator din call center pentur a stabil io programare. „Consultațiile din Clinica Post-Covid pot fi accesate în toate policlinicile Regina Maria din București și din țară. În urma anamnezei, medicul evaluează cazul pacientului și pregătește raportul medical ce include indicațiile necesare pentru eventuale analize și investigații imagistice” a mai precizat managerul rețelei.

 

Medicii spun că, indiferent de forma de boală, toți pacienții care trec prin infecția cu noul coronavirus trebuie să își verifice starea de sănătate și după vindecare, deoarece există posibilitatea ca această boală să aibă urmări. Monitorizarea pacienților vindecați de Covid-19 poate consta în investigații imagistice – CT torace – și o serie de analize de sânge, ce vor fi recomandate în urma discuției cu medicul.

Programul Clinica Post-Covid a fost lansat de rețeaua Regina Maria încă din luna mai, fiind astfel tras și  un semnal de alarmă asupra importanței ținerii sub observație a pacienților care au fost vindecați de infecția cu noul coronavirus. În prezent, peste 95% dintre abonamentele de sănătate ale rețelei au incluse serviciile de bază în monitorizarea post-Covid. În calitate de abonați ai rețelei Regina Maria, pacienții vindecați de infecția cu SARS-Cov2 pot începe oricând programul de evaluare a stării de sănătate, care este gratuit.


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*