Participare gratuită la simpozionul anual al Societății Române de Osteoporoză și Boli Musculoscheletice

2 noiembrie 2021 | 0 comentarii |

Evenimentul va fi organizat exclusiv online, este accesibil doar profesioniștilor din domeniul medical și va aduce în discuție cele mai recente date cu privire la prevenția, diagnosticarea și tratamentul osteoporozei, cu ajutorul unor specialiști de renume din țară și din străinătate.

 

Simpozionul anual al Societății Române de Osteoporoză și Boli Musculoscheletice (SROBMS) a devenit un eveniment de referință pentru managementul osteoporozei în țara noastră, iar pe data de 19 noiembrie a fost programată cea de-a IX-a ediție. Din cauza contextului epidemiologic, evenimentul științific se va desfășura doar online, iar dezbaterile care vor avea loc în cadrul evenimentului vor fi disponibile doar live, pentru participanți, pe parcursul lucrărilor. Organizatorii subliniază că simpozionul se adresează exclusiv specialiștilor din domeniul medical și este deschis medicilor din specialitățile endocrinologie, reumatologie, medicină internă, medicină de familie, recuperare medicală, ortopedie, geriatrie, oncologie și nefrologie.

La ediția de anul acesta, participarea este gratuită, SROBMS anunțând că va suporta integral toate costurile necesare organizării evenimentului. Astfel, tot ceea ce trebuie să facă medicii care doresc să ia parte la eveniment este să-și facă un cont pe platforma evenimentului și să se pot înscrie online, după care vor primi acces live la lucrările care vor avea loc în data de 19 noiembrie.

 

Dr. Daniel Grigorie

Despre ediția din acest an a simpozionului, dr. Daniel Grigorie, președintele SROBMS a declarat că „managementul osteoporozei are nevoie inclusiv de o abordare multdisciplinară, iar acest eveniment a devenit o manifestare-expert pentru medicii interesați de această problematică. Alături de lectori români și colegi de la nivel internațional, dezbatem în cadrul acestei manifestări științifice cele mai recente date cu privire la prevenția, diagnosticarea și tratamentul osteoporozei, o afecțiune cu un puternic impact atât la nivelul sănătății persoanei afectate cât și la nivel social. Anul acesta, sunt bucuros că au răspuns invitației noastre lideri importanți de la nivel internațional, cu interes în domeniul osteoporozei, oameni a căror experiență și expertiză aduc un plus de valoare simpozionului, contribuind la creșterea calității informațiilor ce vor fi expuse în cadrul lucrărilor științifice ale manifestării noastre”.

 

Într-un comunicat al organizatorilor se subliniază că osteoporoza este cea mai frecventă afecțiune metabolică osoasă și afectează aproximativ un milion dintre femeile din România, aflate în postmenopauză.

Acestora li se adaugă un procent important de pacienți care necesită corticoterapie sistemică pentru diferite afecțiuni, din aproape toate specialitățile medicale, precum și pacienții cu osteoporoze secundare.

Fracturile osteoporotice, principala complicație a bolii, reprezintă o cauză importantă de dizabilitate, morbiditate și exces de mortalitate. Costurile impuse de osteoporoză asupra sistemului de sănătate sunt foarte mari, întrucât agenții terapeutici sunt scumpi, iar durata tratamentului este lungă, de ordinul anilor. La acestea se adaugă costurile îngrijirii chirurgicale a unor fracturi, inclusiv costurile protezelor de șold”, se mai precizează în document.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*