Pepenele rosu, miracolul verii

27 iunie 2012 | 0 comentarii |

Studii recente ale cercatatorilor americani arata ca deliciosul fruct previne cu succes cancerele de san, de prostata, colorectal, endometrial si pulmonar, astmul, ateroscleroza, artrita si chiar diabetul.

 

A venit vara, iar natura ne ofera cu darnicie o varietate bogata de fructe si legume care pot constitui adevarate remedii naturale miraculoase in vindecarea si mai ales in prevenirea celor mai teribile boli de care sufera populatia Romaniei.

Pepenele rosu este unul dintre fructele cele mai la indemana pe timpul verii si constituie, pe langa minunata sursa de placere a papilelor gustative, o sursa importanta de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, tiamina, potasiu si magneziu, fiind recomandat intr-o serie de afectiuni severe precum astmul, ateroscleroza, diabetul, cancerul de colon, cancerul de prostata si artrita.

Licopenul si a carotenoizii  care se gasesc din belsug in pepenele rosu fac sa fiel recomandat in prevenirea cancerului de prostata, cancerului la san, cancerului endometrial, cancerului pulmonar si cancerului colorectal. Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii, la pacientii cu adenoame colorectale, arata ca nivelul de licopen din sange este cu 35% mai mic decat in cazul persoanelor fara probleme de sanatate.

Pepenele rosu este recunoscut si ca o sursa importanta de energie. Vitaminele continute de acesta sunt eficiente in refacerea energiei organismului, cat si in intarirea sistemului imunitar. 

Prin continutul de citrulina, un amonoacid folosit de catre organism pentru crearea unui alt amnoacid, arginina, folosit pentru eliminarea amoniacului din organism si pentru producerea de oxid nitric. Oxidul nitric relaxeaza vasele de sange si reduce presiunea sangelui.

Dupa  numeroase studii, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca pepenele rosu previne chiar si disfunctiile erectile, asa ca sfatul nutritionistilor este sa faceti o cura zdravana de pepene in aceasta vara, pentru a scapa de multe boli la iarna si pentru a va proteja organismul de o serie de boli dintre cele mai grave.


Adaugati un comentariu


 

*