Peste 1.000 de participanți din România și din străinătate, confirmați la Primăvara Dermatologică Ieșeană

Evenimentul științific de tradiție va găzdui anul acesta și o conferință internațională, organizată pentru prima dată în România.

 

Pregătirile pentru un important eveniment științific ce a devenit un adevărat reper pentru dermatologia românească sunt pe ultima sută de metri, municipiul Iași urmând a găzdui în perioada 10-14 aprilie cea de-a opta ediție a conferinței internaționale Primăvara Dermatologică Ieșeană. Evenimentul este organizat de Asociaţia Dermatologilor din Moldova, în parteneriat cu  UMF Iaşi, Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciștilor, Societatea de Medici și Naturaliști și Spitalul Sf. Spiridon din Iași, urmând a fi prezidat anul acesta de  prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu, preşedintele Asociaţiei Dermatologilor din Moldova, alături de prof. univ. dr. Simona Roxana Georgescu, de la UMF Carol Davila din București. De asemenea, președinți de onoare ai celei de-a opta ediții a conferinței vor fi prof. univ. dr. Lăcrămioara Ionela Şerban – decanul Facultăţii de Medicină a UMF Iași,  profesoril emerit Andrew Nicolaides – Imperial College of London, prof. univ. dr. Torello Lotti – Universitatea Guglielmo Marconi, din Roma, prof. univ. dr. Aristidis Tzatzakis – Universitatea din Creta şi prof. univ. dr. Niazi Kuszrow, de la Universitatea Emory, din SUA.

Ca și în anii anteriori, participarea la eveniment va fi una internațională, organizatorii anunțând că sunt așteptați 30 de lectori de prestigiu din Italia, Grecia, Marea Britanie, Austria, Canada, India, SUA și Franța, alături de peste 70 de lectori români. Totodată, lucrările se vor bucura de o numeroasă participare, ținând cont că până acum și-au confirmat prezența peste 1.000 de specialiști români și străini.

 

Tema principală a ediției din acest an a Primăverii Dermatologice Ieșene va fi „Dermatologia la interfața cu alte specialități”, iar comunicările științifice care vor avea loc vor aborda subiecte precum psoriazisul, boala venoasă cronică, vitiligo, patologia cutanată tumorală, tehnici de chirurgie dermatologică, maladii transmisibile sexual, psihodermatologie, dermatozele alergice, colagenozele, îmbătrânirea cutanată şi tehnicile moderne antiaging, dermatopediatrie, noutăţi terapeutice dermatologice etc.

Pregătim un eveniment de o înaltă ținută științifică, iar afirmația este argumentată de prezența unor nume sonore ale dermatologiei si medicinei romanesti si internaționale. Programul științific va urmări principiul modern al interdisciplinarității și va fi susținut exclusiv de keynote speakers. Interactivitatea în cadrul prezentărilor este un alt atribut valoros al acestei manifestări, care atrage în fiecare an un număr impresionant de participanţi, începând cu studenţii de la Medicină şi continuând cu rezidenţi, medici specialişti, medici primari, farmacişti, asistenţi medicali şi de farmacie şi încheind cu cadre didactice ale universităţilor medicale de elită din ţară şi din străinătate” a declarat prof. dr. Daciana Brănișteanu, co-președintele conferinței.

 

Dr. Dana Jianu

Pentru prima dată, în tandem cu manifestarea de tradiție va fi organizată și conferința internațională Laser Europe 2019, de către  European Society for Laser Aesthetic Surgery în parteneriat cu European Laser Association. Președintele European Society for Laser Aesthetic Surgery  este medicul român Dana Jianu, care a declarat cu referire la acest eveniment organizat în premieră în românia că „va fi unul de excepție în ceea ce privește intervențiile laser în chirurgia plastică și în dermatologie, care va reuni lectori cu mare experiență în domeniu din Marea Britanie, Olanda, Grecia, Spania, Austria, România. Evenimentul va include masterclass-uri edificatoare privind teoria și practica în acest domeniu, cursanții având posibilitatea să încorporeze cunoștințe de bază și avansate, în funcție de nivelul fiecăruia. Un invitat special, general profesor Marius Opran, va prezenta aplicațiile laserelor de mare putere și în alte domenii științifice, cum sunt tehnologia spațială de mare actualitate. Dintre speakerii români remarcăm prezența chirurgilor laseriști consacrați, de la care audiența va beneficia de vasta lor experiență. Este vorba despre Ștefan Jianu, Eduard Ursuleau, specialiști în chirurgia laser a varicelor, dr. Andrei Martin, chirurgie plastică estetică, dr. Daniel Brănișteanu, operații cu laser în oftalmologie”.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*