S-a încheiat o nouă ediție de succes a Primăverii Dermatologice Ieșene

Organizatorii spun că ediția din acest an s-a bucurat de cea mai mare vizibilitate pe plan internațional.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, UMF Iași a găzduit cea de-a șaptea ediție a manifestării științifice Primăvara Dermatologică Ieșeană, manifestare demarată la inițiativa profesorului universitar Daciana Brănișteanu, din cadrul universității de medicină ieșene. Și în acest an, organizatorul principal al manifestării a fost Asociația Dermatologilor din Moldova, lucrările desfășurându-se sub egida UMF Iași, a Colegiului Medicilor și Colegiului Farmaciștilor din Iași, în parteneriat cu Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi şi cu societăți ştiințifice medicale din ţară şi străinătate.

De-a lungul celor șapte ediții, prestigiul Primăverii Dermatologice Ieșene a crescut de la an la an, în rândul comunității științifice, atât pe plan național cât și internațional, astfel că la ediția din acest an au participat 18 lectori internaţionali şi de peste 60 de specialişti de renume sosiţi din toate centrele universitare din țară, organizatorii comunicând la final că, în acest an, evenimentul a avut cea mai mare vizibilitate a în cadrul comunităţii dermatologice internaţionale.

 

Pe parcursul celor trei zile, specialiștii prezenți la eveniment au dezbătut peste 80 de teme de actualitate din sfera patologiei dermatologice de graniţă, cu impact practic imediat. Președinți de onoare au fost prof.univ.dr. Lăcrămioara Ionela Şerban – decanul Facultăţii de Medicină a UMF Iași, profesorul emerit Andrew Nicolaides, de la Imperial College of London, prof. univ. dr. Torello Lotti, de la Universitatea Guglielmo Marconi, din Roma, prof. univ. dr. Aristides Tzatzakis, de la Universitatea din Creta, prof. univ. Adrian Streinu Cercel – managerul Institutului Matei Balş şi prof. univ. dr. Niazi Kuszrow, de la Universitatea Emory din SUA, ultimii doi regăsindu-se în aceeaşi ipostază şi la multe dintre ediţiile trecute.

Despre ediția recent încheiată, prof. Lăcrămioara Ionela Şerban a declarat că „școala medicală ieşeană este foarte apreciată în ţară şi în străinătate atât prin manifestările care se derulează sub egida UMF, cât şi prin studenţii pe care îi avem. Pentru studenţii noştri, o astfel de manifestare interdisciplinară este foarte importantă. Ei trebuie să aibă o viziune complexă atât a pacientului, cât şi a bolii. Nu putem să ne specializăm doar pe o secţiune, trebuie să avem în vedere şi complexul bolii”.

 

La rândul său, prof. Daciana Brănișteanu, inițiatorul manifestării științifice, a precizat că mai bine de jumătate din programul ştiinţific al acestei ediții a fost realizat de către speakeri internaţionali consacraţi, preşedinţi de societăţi medicale europene, internaţionale sau de specialitate.

„Ne-am bucurat nu doar de o participare numeroasă a dermatologilor, dar şi de prezenţa unor somităţi în domeniul angiologiei şi chirurgiei vasculare, alături de care s-au aflat alergologi, reumatologi, oftalmologi, dovedind încă o dată importanţa caracterului interdisciplinar al manifestării. Ca şi la ediţiile anterioare, nu au lipsit work-shopurile susţinute de specialişti cu o carte de vizită impresionantă, foarte bine primite de către viitorii medici”, a declarat aceasta.

În cadrul evenimentului a avut loc și lansarea oficială a volumului de specialitate „Interdisciplinaritatea în dermatologie la superlativ”, apărut la editura Junimea.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*