Specialiști de marcă, așeptați la Primăvara Dermatologică Ieșeană
Manifestarea științifică a ajuns la a șaptea ediție și va avea loc la sfârșitul acestei luni, iar printre invitați se vor afla nume de referință în dermatologie din Europa și SUA.
Pregăririle pentru o nouă ediție a evenimentului Primăvara Dermatologică Ieșeană au intrat în linie dreaptă, acum când au mai rămas doar trei săptămâni până la debutul manifestării care a devenit deja o tradiție. Anul acesta, evenimentul își va desfășura cea de-a șaptea ediție, care se va bucura și de această dată de participarea unor personalități de prim rang pe plan internațional, precum și a numeroși specialiști din România, organizatorii anunțând deja primele confirmări primite din partea invitaților.
PrimăvaraDermatologică Ieșeană va avea loc anul acesta în perioada 24-26 mai, organizatori fiind și de această dată Asociația Dermatologilor din Moldova, sub egida UMF Iași. Lucrările vor fi susținute de 18 lectori de renume internațional, cărora li se vor adăuga alți peste 60 de lectori români, personalități recunoscute atât din domeniul dermatologiei, cât și din alte specialități ale medicinei vor conferenția în cadrul evenimentului.
Printre personalitățile internaționale care și-au confirmat deja prezența la Iași se numără Andrew Nicolaides (Marea Britanie), Michel Perrin (Franța), Torello Lotti (Italia), Niazi Khusrow (SUA), Aristides Tsatsakis (Grecia), Demetrios Spandidos (Grecia), Luc Moraglia (Franța), René Milleret (Franța), Marie Claire Rettori (Franța), Martine Vigan (Franța), Stanislava Tzaneva (Austria), Dimitris Tsoukalas (Grecia), Maria Sifaki (Grecia), Brigitte Balme (Franța), Marie Perier Muzet (Franța) şi Christiane Deydier (Franța).
Profesorul doctor Daciana Brănișteanu, președintele Asociației Dermatologilor din Moldova spune că inițiatorii manifestării științifice au fost pionieri, în urmă cu 7 ani, în abordarea extinsă a acelor boli dermatologice ce necesită munca în echipă a mai multor specialităţi medicale.
„Faptul că interdisciplinaritatea în medicină este o nevoie reală şi nu doar un trend de moment a fost demonstrat de reluarea, în ultimii ani, a acestui concept de tot mai multe manifestări medicale şi dermatologice, unele dintre ele declarându-se iniţial destul de sceptice vis-a-vis de această abordare. Dar, aşa cum se întâmplă cu orice lucru cu adevărat valoros, suntem fericiţi că am putut fi deschizători de noi drumuri în dermatologie şi în medicina interdisciplinară şi ne propunem să continuăm să identificăm şi să răspundem cât mai rapid nevoilor de pregătire medicală continuă în dermatologia de vârf. Ceea ce face din Primăvara Dermatologică Ieşeană un eveniment medical remarcabil este influxul de informaţie ştiinţifică teoretică şi practică de ultimă oră prezentată în cadrul unei succesiuni de cursuri, prelegeri și workshop-uri de către lectori de elită, invitaţi din ţară şi din străinătate”, a declarat aceasta.
Printre temele care vor fi abordate de specialiștii care vor fi prezenți la cea de-a șaptea ediție a manifestării se vor număra psoriazisul, boala venoasă cronică, patologia cutanată tumorală, tehnici de chirurgie dermatologică, maladii transmisibile sexual, psihodermatologie, dermatozele alergice, colagenozele, îmbătrânirea cutanată şi tehnicile moderne antiaging, dermatozele alergice la copil, noutăţi terapeutice dermatologice și multe altele.
Studenții mediciniști vor putea participa gratuit la acest eveniment, organizatorii declarând că unul dintre scopurile urmărite este și asigurarea unui dialog între generațiile de specialiști. „Rămânem constant preocupaţi de viitorul medicinei româneşti, motiv pentru care primim cu braţele deschise şi gratuit pe toţi studenţii medicinişti care caută modele pentru cariera lor profesională şi informaţii medicale de cea mai bună calitate. Parteneriatul cu Societatea Studenţilor Medicinişti Ieşeni este unul de suflet”, a mai precizat prof. dr. Daciana Brănișteanu.
Ediţia din acest an îi va avea ca preşedinţi de onoare pe prof.univ.dr. Lăcrămioara Ionela Şerban – decanul Facultăţii de Medicină a UMF Iași, profesorul Andrew Nicolaides de la Imperial Colleg of London, prof. univ. dr. Torello Lotti – Universitatea Guglielmo Marconi din Roma, prof. univ. dr. Aristides Tzatzakis -Universitatea din Creta, prof. univ. Adrian Streinu Cercel – UMF Carol Davila, manager Institutul Matei Balş şi prof. univ. dr. Niazi Kuszrow – Universitatea Emory, din SUA.