Platforma de consiliere psihologică a jucătorilor împătimiți își extinde serviciile în perioada pandemiei

Psihologii asociației Joc Responsabil au anunțat că își pun la dispoziție experiența pentru a oferi sprijin psihologic personalului medical, dar și militarilor, jandarmilor și polițiștilor angrenați în misiuni specifice în această perioadă.

 

În luna septembrie a anului trecut, a fost lansată prima platformă on-line din România destinată consilierii psihologice a practicanților jocurilor de noroc și pariorilor împătimiți, care ajung să aibă probleme atunci când pasiunea lor se transformă în viciu. Proiectul a fost inițiat de asociația Joc Responsabil și chiar din primele luni după lansare și-a dovedit utilitatea.

În contextul crizei generate de pandemie, inițiatorii au anunțat că vor extinde adresabilitatea platformei și către personalul aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus, dar și către persoanele aflate în dificultate precum și către vârstnici și persoane cu handicap. Având în vedere că sălile de jocuri, cazinourile și casele de pariuri sunt închise în această perioadă, iar jucătorii împătimiți sunt nevoiți să ia o pauză – binevenită, de altfel, în ceea ce-i privește – psihologii asociației, care deservesc non-stop platforma de consiliere on-line, își pot pune serviciile la dispoziția celor care se luptă să facă față presiunii psihice pe care o resimt prin prisma activității zilnice sau în condițiile de izolare autoimpusă. Într-un comunicat al asociației se arată că, în această perioadă, medicii, paramedicii, asistenţii medicali, infirmierii, cadrele militare, poliţiştii, jandarmii, pompierii sau alte persoane aflate în dificultate, în vârstă sau cu handicap pot accesa la orice oră platforma  Joc Responsabil, la o secțiune special dedicată lor.

 

Medicul psihiatru Cristian Andrei, coordonatorul programului, a precizat că acest demers vine în condițiile în care presiunile mentale şi fizice pentru specialiştii aflaţi în linia întâi sunt uriaşe, iar nevoia ca aceştia să rămână încrezători şi să treacă cu bine peste această perioadă dificilă este cu atât mai importantă cu cât viaţa noastră, a tuturor, depinde de ei.

Astfel, personalul medical, angajaţii Ministerului de Interne, cadrele militare sau persoanele vulnerabile, afectate psiho-emoţional de epidemia de Covid-19, pot beneficia de psihoterapie on-line non-stop pentru prevenirea burn-out-ului şi a panicii în faţa virusului, precum şi de sfaturi calificate de gestionare a relaţiei cu propria familie, ori de diminuare a fricii şi anxietăţii. În plus, echipa de psihologi a asociaţiei Joc Responsabil este pregătită să identifice metode prin care personalul din linia întâi poate interacţiona cu pacienţii sau cu persoanele dificile și necooperante.

 

Dr Cristian Andrei

Proiectul asociației Joc Responsabil este sprijinit încă de la început de compania Fortuna Entertainment Group, al cărei manager, Lewis Findlay, a declarată că se va implica și în noua direcție. „În situaţii de criză, implicarea face diferenţa, iar solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale pentru a trece cu bine peste această perioadă. De aceea, am ales să venim în sprijinul tuturor persoanelor aflate în linia întâi în gestionarea crizei SARS-Cov-2 precum şi a persoanelor vulnerabile afectate psiho-emoţional de pandemie, prin susţinerea serviciului permanent de consiliere psihologică on-line, destinat acestora”, a declarat Findlay.

Totodată, dr. Cristian Andrei a adăugat că „în contextul în care trăim şi lucrăm în această perioadă delicată, ne folosim de experienţa pe care am dobândit-o până acum în consilierea psihologică on-line şi pe expertiza psihologilor noştri în terapie comportamentală şi dorim să îi sprijinim pe cei implicaţi în linia întâi în gestionarea crizei SARS-CoV-2, care se află în dificultate majoră şi au nevoie de consiliere psihologică. Având în vedere că populaţia este tot mai afectată psiho-emoţional de desfăşurarea epidemiei de coronavirus, este normal ca fiecare dintre noi să punem umărul la a depăşi această situaţie dificilă”.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*