Prefectul Buzăului face apel la autoritățile publice și la cetățeni să se mobilizeze pentru vaccinare

26 aprilie 2021 | 0 comentarii |

Printr-o scrisoare deschisă, Silviu Iordache le cere aleșilor din întregul județ să ofere transparentă și claritate în mesaje și să susțină importanța vaccinării prin exemplul personal, subliniind că orice efort va contribui la învingerea pandemiei și revenirea la normalitate.

 

Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat, astăzi, că este pentru prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să ne întoarcem la normalitate, după ce s-au vaccinat peste trei milioane de persoane, iar dozele necesare de vaccin sunt asigirate. Premierul a subliniat însă că pentru ca acest lucru să fie posibil este necesară accelerarea procesului de vaccinare și mobilizarea tuturor, astfel că astăzi a discutat și cu reprezentanții autorităților locale și împreună au identificat „mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive through și a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun. Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora”, a spus premierul, făcând din nou un apel la români să se vaccineze, întrucât „vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populației și pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială și culturală”.

 

Silviu Iordache

Imediat după declarațiile și apelul premierului, prefectul Buzăului, Silviu Iordache, a făcut la rândul lui un apel la aleșii județului și la cetățeni, să conștientizeze importanța vaccinării și să se mobilizeze, astfel încât „împreună” să învingem pandemia și să ne putem relua viața normală.

Doamnelor și domnilor Președinte, Vicepreședinți, Secretar General, consilieri județeni,

Doamnelor și domnilor Primari, Viceprimari și Secretari generali ai Municipiilor Buzău și Râmnicul Sărat, ale celor 3 orașe și ale celor 82 de comune din județul Buzău,

Doamnelor și domnilor consilieri locali din cele 87 de Unități Administrativ Teritoriale ale județului Buzău 

 

Există momente în viața unei națiuni când, prin solidaritate, implicare și efort, comunitățile depășesc etape sau momente dificile. De peste un an de zile pandemia de COVID-19 a pus la grea încercare sănătatea oamenilor din toate colțurile județului Buzău și a afectat serios mediul de afaceri.

Dincolo de orice considerente, viziuni sau apartenențe politice, este nevoie mai mult decât oricând de a vă lua în serios aportul pentru comunitatea pe care o administrați și în care trăiți.

Oferiți transparentă și claritate în mesaje, angajați cetățenii în discuții, fiți exemplu personal și oferiți mesaje publice care sa susțină importanța vaccinării.

Aleșii publici sunt direct responsabili de bunăstarea și sănătatea comunității locale. Nici un efort nu este prea puțin pentru a reveni la normalitate. Iar acest lucru este posibil doar prin scăderea reticenței față de vaccinare care ne afectează profund capacitatea de a învinge COVID-19.

Societatea civilă, toți buzoienii vaccinați, a căror voce este auzită și ascultată la nivel local – medici, asistente, profesori, preoți, ingineri, proprietari de afaceri mici sau mari, ziariști, lideri de opinie: fiți responsabili. Alăturați-vă eforturilor autorităților și aleșilor locali, îndemnați-vă consătenii și concitadinii să se vaccineze.

Țineți cont că aveți în Instituția Prefectului și autoritățile locale, un partener solid în desfășurarea acestei campanii. Ne vaccinăm ca să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru, să ne asigurăm că relansăm economia buzoiană.

Doar împreună învingem pandemia!

Vă urez sănătate și sărbători pascale liniștite!”, este mesajul prefectului Silviu Iordache.

 

Primarul Toma la centrul de vaccinare

Îngrijorarea prefectului ar putea veni și din faptul că luni, pe platforma națională de vaccinare nu mai era niciun buzoian pe listele de așteptare, ceea ce arată că fie vaccinaarea a decurs într-un ritm peste așteptări, fie că populația și-a mai pierdut din elanul inițial, pe fondul discuțiilor contradictorii, al comunicării deficitare din partea autorităților și al posibilelor efecte adverse. Ca să încurajeze populația să aibă încredere în toate vaccinurile, prefectul a optat pentru serul AstraZeneca și chiar a postat pe rețelele de socializare imagini de la prima doză și de la rapel.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, s-a vaccinat cu serul de la Moderna, dar astăzi i-a luat-o înainte prefectului, implicându-se în mobilizarea populației. Toma a mers să se convingă cum merge vaccinarea la centrul de pe Bulevardul Bălcescu, unde se administrează serul de la AstraZeneca și a făcut chiar și o glumă, spunând că s-a dus a treia oară la vaccinare. Prin intermediul unui filmuleț realizat împreună cu personalul medical vaccinator și cu persoanele pe care le-a găsit la vaccinare, acesta a încercat să convingă buzoienii că este important să-și dorească să se vaccineze cu oricare dintre vaccinurile anti-Covid disponibile, pentru a se putea reveni cât mai curând la o vață normală. Până astăzi, în județul Buzău s-au vaccinat 83.425 de persoane, din care peste 30.000 cu ambele doze.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*