Prefectul și managerii spitalelor publice din Buzău au stabilit ultimele detalii pentru vaccinarea anti-Covid

29 decembrie 2020 | 0 comentarii |

DSP Buzău va solicita Centrului regional din Constanța prima tranșă de vaccinuri duminică, 3 ianuarie, 975 de doze de vaccin, care vor ajunge la Buzău luni, când se vor efectua și primele imunizări.

 

Prefectul Buzăului s-a întâlnit astăzi, la sediul instituției, cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP), managerii celor cinci spitale publice din județ și cu reprezentanți ai structurilor MAI și MAPN, pentru a stabili împreună ultimele detalii referitoare la campania de vaccinare anti-Covid.

La nivelul Instituției Prefectului – Județul Buzău au fost parcurse toate etapele de pregătire necesare bunei desfășurări a vaccinării populației”, a declarat prefectul Leonard Dimian, menționând că s-a stabilit, potrivit directivelor Guvernului și Centrului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), că în prima etapă vor fi vaccinate persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social (public și privat).

 

DSP Buzău va solicita duminică, 3 ianuarie 2021, Centrului regional din Constanța, care astăzi a primit 8.775 de doze de ser anti-Covid, prima tranșă de vaccinuri. Luni, sau cel mai târziu marți, la Buzău vor ajunge 975 de doze de vaccin, urmând ca imediat să fie imunizate primele persoane care până atunci își vor exprima acordul să beneficieze de șansa de a se proteja împotriva virusului SARS-CoV2.

Potrivit Instituției Prefectului, imunizarea acestora se va face în 5 centre de vaccinare amenajate în Spitalul Județean de Urgență Buzău, Spitalul Râmnicu Sărat, Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Spitalul Orășenesc Nehoiu și Spitalul de Boli Cronice Smeeni. „În toate aceste unități au fost amenajate centre de vaccinare compuse din săli de triaj, cabinete de vaccinare, săli de supraveghere post-vaccinare”, a detaliat prefectul, după discuția cu managerii spitalelor în care vor funcționa aceste centre de vaccinare.

 

În prezent, managerii spitalelor întocmesc listele cu personalul medical care va fi imunizat cu primele doze de vaccin anti-Covid, care vor ajunge la Buzău, cel mai probabil, în data de 4-5 ianuarie 2021.

 „Startul campaniei de vaccinare la Buzău este așteptat cu nerăbdare după aceste luni de pandemie, perioadă care ne-a pus la grea încercare, dar pe care am reușit o ținem sub control prin măsurile pe care le-am adoptat constat. Dovadă stă și rata de îmbolnăviri, care este astăzi de 1,16/1000 locuitori la nivelul județului și de 2,74/1000 la nivelul municipiului Buzău, cifre care vor conduce la o relaxare a măsurilor impuse, începând cu 31 decembrie” este mesajul transmis buzoienilor, de prefectul județului.

Leonard Dimian a insistat ca populația să înțeleagă că este nevoie în continuare să se respecte regulile sanitare și a făcut un nou apel către buzoienii din tot județul, să respecte măsurile stabilite de autorități și să colaboreze cu medicii și cu autoritățile.

 

În cea de-a doua etapă de vaccinare este inclusă populația la risc și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, iar cea de-a treia etapă include populația generală. Pentru aceste două etape, la nivelul județului s-au amenajat 18 centre de vaccinare, în 12 localități, respectiv, 7 centre în municipiul Buzău și câte unul în Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele, Vadu Pașii, Vernești, Berca, Pârscov, Smeeni, Mărăcineni, Merei.

Încurajându-i pe toți buzoienii să se vaccineze anti-Covid, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a transmis că vaccinul „este singura armă cu care putem învinge virusul. A fost un an greu pentru toți, dar acum avem speranța că viețile noastre se îndreaptă către normalitatea pe care o așteptăm de atâta vreme, iar acum depinde de noi ca această speranță să devină certitudine”, a subliniat prefectul județului Buzău.

 

În același timp, autoritățile buzoiene reamintesc populației că activitățile pentru prevenirea răspândirii SARS CoV2 în Buzău sunt permanente. „Tocmai am traversat perioada sărbătorilor de Crăciun și, la nivelul județului nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar forțele de ordine au fost la datorie 24 de ore din 24. Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite din perioada Revelionului, astăzi a avut loc o videoconferință condusă de domnul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, ședință în care s-a discutat despre măsurile ce se impun în aceste zile de sărbătoare”, a concluzionat prefectul Dimian.

Astăzi, la nivelul județului Buzău au fost raportate 28 de noi infecții cu virusul SARS-CoV2, ale unor pacienți cu vârste cuprinse între 7 luni și 88 de ani, astfel că județul a ajuns la 8.146 de îmbolnăviri înregistrate de la debutul pandemiei. 7.319 dintre persoanele infectate s-au vindeact, dar 221 dintre ele au pierdut lupta cu virusul, 3 dintre decese (o femeie de 64 de ani și doi bărbați în vârstă de 51, respectiv 72 de ani, toți cu comorbidități) fiind raportate astăzi, 29 decembrie.

 


Adaugati un comentariu


 

*