Un nou centru de vaccinare în Buzău, destinat angajaților din MAI

16 februarie 2021 | 0 comentarii |

Aceasta a devenit operațional începând de astăzi, prin deschiderea sa urmărindu-se și reducerea aglomerației la centrele comunitare destinate populației generale.

 

Începând de astăzi, polițiștii, jandarmii, pompierii și ceilalți angajați din structurile Ministerului de Interne de la Buzău au la dispoziție propriul centru de vaccinare, care funcționează la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean, de pa strada Bazalt, din municipiu. Centrul de vaccinare este organizat de către Centrul Medical Judeţean al MAI și este deservit de personal medical din cadrul acestuia, iar aici se vor putea vaccina 40 de persoane zilnic.

Vaccinul administrat va fi cel de la AstraZenenca, iar unul dintre scopurile înființării noului centru este evitarea aglomerației la centrul de la bulevardul Nicolae Bălcescu, unde a început de ieri administrarea aceluiași vaccin.

Va crește totodată și capacitatea de vaccinare la nivel județean, pentru că angajați din structurile MAI nu vor fi nevoiți să se programeze pentru vaccinare la centrul de pe Bălcescu, lăsând astfel locuri libere pentru restul populației eligibile care dorește să se imunizeze cu vaccin de la AstraZeneca.

 

Odată cu deschoderea noului centr de vaccinrae, în Buzău se vor putea administra zilnic 220 de doze din vaccinul Oxford/AstraZeneca. La capacitatea de 180 de imunizări a celor tei fluxuri existente în centrul de pe Nicolae Bălcescu se adaugă cele 40 de noi imunizări asigurate zilnic de centrul de vaccinare de la sediul Jandarmeriei.

Polițiștii, jandarmii, pompierii și alte categorii de angajați din cadrul structurilor MAI fac parte din rândul personalului care lucrează în domenii esențiale, astfel că sunt eligibili pentru a se vaccina în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare anti-COVD19.

Un centru similar de vaccinare ar putea fi deschis în curând, în Buzău, pentru cadrele didactice, după ce ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat zilele trecute că este nevoie de amenajarea unor astfel de centre în toată țara, în contextul reluării cursurilor în regim normal.

 

La nivelul județului a fost identificat deja un spațiu care îndeplinește toate condițiile necesare, în incinta Casei Corpului Didactic.

Aici ar urma să fie vaccinate cadrele didactice care se vor programa în perioada următoare, în timp ce personalul care s-a programat deja va fi imunizați în centrele pentru care a optat. Cel mai probabil, vaccinarea cadrelor didactice se va face tot cu produsul de la Astra Zeneca, în centrul special dedicat.

Între timp, în județ au fost confirmate și primele cazuri de Covid-19 în rândul cadrelor didactice, fiind vorba de o educatoare și un profesor de sport. În primul caz, copiii de la grupa educatoarei au fost trimiși la izolare la domiciliu pentru 14 zile, în timp ce în cazul profesorului de sport s-a impus doar izolarea acestuia la domiciliu, dat fiind că participase la o singură oră, iar aceea a avut loc în aer liber, cu respectarea distanței de siguranță.

Între timp, autoritățile se pregătesc să încheie prima etapă de vaccinare împotriva COVID19, în cadrul căreia s-au vaccinat personalul medical și nemedical din unitățile medicale publice și private, precum și personalul din centrele rezidențiale și medico-sociale.

 


Adaugati un comentariu


 

*