Premieră la simularea examenului de admitere la UMF Carol Davila

Evenimentul își va derula anul acesta cea de-a 11-a ediție, dar se va desfășura în condiții speciale, pentru a se respecta măsurile de distanțare socială impuse de pandemie.

 

În ciuda situației deosebite generate de pandemie, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila nu renunță nici anul acesta la organizarea simulării examenului de admitere, eveniment ajuns la cea de-a unsprezecea ediție. Decizia de a organiza simularea chiar și în aceste condiții mai puțin favorabile a fost luată și ținându-se cont de numărul mare de viitori absolvenți interesați, care își doresc să devina studenți mediciniști, la finalul perioadei de înscrieri, fiind înregistrate peste 2.800 de cereri. Dată fiind conjunctura, ediția din acest an va consemna și o premieră, fiind pentru prima dată când simularea examenului de admitere se va desfășure on-line, măsură absolut necesară, pentru a se respecta cerințele de distanțare socială. În acest scop, a fost creată o platformă on-line dedicată, care le va permite liceenilor să susțină simularea de pe laptop sau calculator, fără a mai fi nevoie să fie prezenți în sala de examen.

Simularea va avea loc pe data de 16 mai, la o zi după ce vor intra în vigoare primele măsuri de relaxare a restricțiilor anunțate ieri de președintele Iohannis, măsuri care nu includ însă și permisiunea de a se organiza adunări publice sau alte manifestări ce pot aduna un număr mare de participanți.

 

Prof. dr. Viorel Jinga

Noul rector al UMF Carol Davila, prof. dr. Viorel Jinga, s-a declarat încântat de faptul că, în ciuda vremurilor dificile pe care le trăim. Nici dificila încercare la care este expus personalul medical, nici decesul unor profesioniști din sistemul sanitar aflați în prima linie, nu-i sperie pe tinerii care-și doresc o carieră medicală. Interesul viitorilor absolvenți de liceu este în continuare unul foarte ridicat.

Actuala criză generată de pandemia Covid-19 nu restrânge interesul tinerilor faţă de învăţământul superior din domeniul medical, o dovadă în acest sens fiind numărul mare al liceenilor care au închis lista înscrierilor pentru simularea examenului de admitere la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Carol Davila. Este îmbucurător faptul că, şi în actualele condiţii dificile generate de pandemia coronavirus, interesul elevilor de liceu faţă de profesia de medic rămâne unul constant, peste 2.800 de liceeni, cu aproximativ 150 mai puţini, comparativ cu cei înscrişi la simularea examenului de admitere de anul trecut, şi-au manifestat deja o primă opţiune pentru viitorul lor profesional”, a declarat rectorul universității.

 

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), care este principalul organizator al evenimentului, a precizat într-un comunicat că, odată înscrişi, după achitarea taxei de participare de 90 lei şi validarea contului de către organizatori, candidaților li se va genera un cont individual pe platforma on-line unde se va desfăşura simularea. Participanţii vor avea astfel acces la subiecte care păstrează formatul caracteristic admiterii şi care le permit acestora evaluarea cunoştinţelor acumulate.

Timpul alocat rezolvării subiectelor nu va suferi modificări în cadrul ediţiei de anul acesta, rămânând același, respectiv două ore şi jumătate, organizatorii oferindu-le şansa celor înscrişi să îşi consolideze abilităţile de încadrare în timp. Pentru a evita orice inconveniente nedorite, echipa de organizare a impus accesarea contului creat, de către toţi participanţii, anterior începerii examenului. Odată cu încheierea perioadei alocate rezolvării subiectelor, elevilor li se va afişa automat punctajul obţinut, ulterior, pe data de 17 mai 2020, fiind publicat clasamentul final. Anul acesta, regulamentul prevede afişarea unui cod unic de participant în locul numelui, precum şi posibilitatea de supraveghere video pentru care a optat participantul.

 

Termenul limită stabilit inițial pentru perioada de înscriere a fost prelungit până ieri, pentru a oferi șansa mai multor liceeni să participe la simularea admiterii la Medicină. Cei care s-au înscris până la termenul limită stabilit inițial au avut și posibilitatea de a opta pentru supravegherea video în timpul simulării, pentru mai multă autenticitate, în condițiile date.

Marina Leontescu, coordonatorul ediției din acest an a simulării examenului, a precizat că „având în vedere contextul actual la nivel global, am adaptat întreaga experienţă oferită de simularea examenului de admitere, astfel încât participanţii să se poată bucura în continuare de beneficiile oferite de acest eveniment emblematic. SSMB şi-a pus la dispoziţie toate resursele pentru a soluţiona provocările apărute, iar pe data de 16 mai 2020 vom putea răsplăti eforturile depuse de elevi în această perioadă, contribuind la parcursul lor către o carieră medicală. Regăsită într-o formă on-line, simularea de anul acesta respectă o bună parte din caracteristicile esenţiale ale examenului de admitere şi oferă şansa de a-şi testa cunoştinţele unui număr mare de studenţi, în condiţii profilactice şi de siguranţă deplină”.

 


Adaugati un comentariu


 

*