Premii de excelență pentru olimpicii Buzăului

12 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Consiliul Județean Buzău a premiat astăzi elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile naționale și internaționale, precum și pe dascălii care îi pregătesc.

 

Respectând tradiția ultimilor ani, Consiliul Județean Buzău a acordat astăzi o serie de distincții elevilor buzoieni care s-au remarcat pe parcursul acestui an la diverse olimpiade și concursuri interne și internaționale, totodată fiind premiați și dascălii din școlile buzoiene, care și-au adus o contribuție decisivă la obținerea acestor rezultate de către elevii lor.

Festivitatea acordării premiilor de excelență a avut loc astăzi după-amiază în sala Dimitirie Filipescu a Consiliului Județean, care a devenit neîncăpătoare datorită numărului mare de premianți, atât din rândul elevilor, cât și din cel al dascălilor. La eveniment a participat și inspectorul școlar general Florina Stoian,  care a împărțit premiile celor peste 100 de laureați, alături de președintele Petre Emanoil Neagu și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Adrian Petre și Romeo Lungu.

În total, au fost premiați 91 de elevi care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele școlare sau la concursuri sportive, alături de 43 de profesori, valoarea totală a premiilor oferite fiind de 45.600 de lei.

 

Aproape jumătate dintre elevii premiați, 40 mai exact, fac parte din corul Armonii, al Liceului de Artă Margareta Sterian, care au primit distincțiile împreună cu cei trei profesori care îi pregătesc, pentru locul al treilea obținut anul acesta la Olimpiada Națională Corală. Fiecare dintre cei 40 de elevi care fac parte din cor a fost recompensat cu câte 150 de lei, în timp ce dascălii au primit fiecare câte un premiu de 300 de lei.

Dintre ceilalți elevi recompensați astăzi, trei au obținut rezultate deosebite la olimpiade internaționale, fiecare dintre ei fiind premiat cu câte 600 de lei, indiferent de locul obținut. De asemenea, tot pentru rezultate deosebite la olimpiade internaționale, au mai fost premiați cu aceeași ocazie și șase profesori, valoarea premiilor fiind aceeași ca în cazul elevilor.

Pentru clasarea pe locul întâi la olimpiadele și concursurile naționale au fost recompensați 18 elevi și 12 cadre didactice, valoarea premiilor fiind de 500 de lei pentru fiecare laureat în parte.

 

Totodată, cei 17 elevi și 10 profesori care au obținut locul doi în cadrul acelorași competiții naționale au fost recompensați cu câte 400 de lei, în timp ce ocupanții locurilor trei, respectiv 13 elevi și 12 profesori, au primit premii de câte 300 de lei.

In cadrul festivității care s-a încheiat în urmă cu puțin timp, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a făcut și o propunere ce a fost primită cu entuziasm de către cei prezenți, referitoare la organizarea unui bal al olimpicilor. Evenimentul ar urma să aibă loc anual, începând de anul viitor, la începutul primăverii, organizatorul principal fiind Consiliul Județean.

Festivitatea de premiere a olimpicilor face parte din seria de evenimente pe care administrația județeană le organizează anual în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Până la acest moment, copiii din Sărata Monteoru, Buzău și cei de pe Valea Buzăului s-au bucurat de sosirea lui Moș Nicolae, urmând ca în această seară, suporterii care vor asista la meciul de handbal dintre HC Buzău 2012 și Minaur Baia Mare, să vină asupra lor cu câte o jucărie pe care o vor arunca în teren la începutul meciului, pentru a fi apoi donate copiilor nevoiași.

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*