Președintele Iohannis, operat la umăr, la Spitalul Militar Central

25 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Șeful statului a suferit o intervenție chirurgicală la umărul stâng, „cu rezultate foarte bune”, informează Administrația Prezidențială.

 

UPDATE 26 oct, ora 10.00: Spitalul Militar Central transmite, printr-un nou comunicat, că în cursul dimineţii de vineri, preşedintele României „a fost externat (…) cu recomandări medicale privind planul de recuperare fizică, elaborat post-operator intervenţiei artroscopice minim invazive practicate la umărul stâng”.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost internat, joi după-amiază, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila” pentru o intervenţie chirurgicală la umărul stâng, informează Administraţia Prezidenţială.

Intervenția s-a desfășurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune. Preşedintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, starea sa de sănătate fiind optimă”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Unitatea medicală precizează, tot printr-un comunicat, că şeful statului a suferit o intervenţie minim invazivă artroscopică la umărul stâng și, chiar din această seară, urmează „procedurile de recuperare fizică”, urmând ca vineri să-și reia activitatea.

Astăzi, 25 octombrie a.c., preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila, în vederea efectuării unei intervenţii minim invazive artroscopice la umărul stâng. Intervenţia a decurs fără probleme. Pacientul urmează tratament antialgic, antiinflamator şi antibioterapie cu spectru larg, începând, încă din această seară, în post-operator, procedurile de recuperare fizică, conform protocolului aplicat în cazul unui astfel de tratament chirurgical”, se menționează în comunicatul de presă remis de SUUMC.

Preşedintele Iohannis a mai fost operat, tot la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, la umărul drept, în aprilie 2016, pentru bursită subacromială, o afecțiune care apare în cazul jucătorilor de tenis, sport pe care șeful statului îl practică frecvent. Intervenţia chirurgicală a decurs și atunci fără probleme, iar şeful statului a fost externat chiar a doua zi, când şi-a reluat activitatea.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*