Spitalul Militar Central a primit Drapelul de Luptă de la Președintele Klaus Iohannis

15 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Drapelul a fost înmânat în cadrul unui ceremonial militar-religios care a avut loc la Ministerul Apărării Naționale, context în care șeful Statului a apreciat rolul „fundamental, de continuator al tradiţiei militare şi asigurarea performanţei actului medical” al SUUMC.

 

Seria manifestărilor dedicate Zilelor Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), care au loc sub semnul aniversării a 190 de ani de la înființarea unității medicale, a continuat astăzi cu un eveniment care va rămâne înscris cu litere de aur în istoria unității medicale. Este vorba despre înmânarea Drapelului de Luptă – un moment extrem de important în existența oricărei unități militare. Drapelul de Luptă constituie simbolul gloriei și dăruirii militare, fiind conferit unităților cu o bogată tradiție, care s-au făcut remarcate prin fapte deosebite pe câmpul de luptă și nu numai. Ordinul privind acordarea Drapelului de Luptă a fost semnat de președintele Iohannis în luna iulie, iar astăzi a avut loc ceremonia oficială de înmânare a acestuia.

Festivitatea a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naționale, iar președintele Klaus Iohannis i-a înmânat Drapelul de Luptă comandantului SUUMC, general maior medic Florentina Ioniţă-Radu, în prezența premierului Florin Cîțu, a ministrului Apărării Nicolae Ciucă, ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila, a rectorului UMF Carol Davila Viorel Jinga, ofițeri, medici, membri ai Guvernului și Parlamentului,.

 

Cu această ocazie președintele Iohannis a declarat că SUUMC a devenit de multă vreme un pol de excelență al medicinei militare românești, subliniind că a conferit Drapelul de Luptă unităţii medicale în semn de „preţuire şi recunoaştere pentru dificila, dar nobila activitate” desfășurată de-a lungul timpului.

Valorile Armatei române, patriotismul, spiritul de sacrificiu, onoarea şi curajul constituie fundamentul pe care Spitalul Militar Central şi-a clădit evoluţia. Sunt valori transmise mai departe generaţie după generaţie, astfel că grija pentru pacienţi, profesionalismul şi dedicarea celor care lucrează aici reprezintă un standard de bune practici şi pentru alte spitale. Unitatea dumneavoastră este locul unde haina militară capătă o a doua valenţă, ghidată de jurământul lui Hipocrate, de abnegaţie şi luptă necontenită pentru salvarea de vieţi. Sunt convins că veţi continua să faceţi lucrurile la fel de bine şi responsabil, purtând mai departe crezul înaintaşilor şi îndeplinind cu onoare misiunea ce v-a fost încredinţată” – este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis, cu ocazia înmânării Drapelului de luptă.

 

Cu același  prilej, șeful Statului a vorbit despre rolul important al SUUMC în contextul pandemiei, apreciind implicarea medicilor militari care, pe lângă activitatea lor curentă au preluat coordonarea unor spitale și direcții de sănătate publică în perioada stării de urgență, când conducerile civile nu mai făceau față.

Astăzi, rolul Spitalului Militar Central rămâne unul fundamental, de continuator al tradiţiei militare şi asigurarea performanţei actului medical. Mobilizarea excepţională în răspunsul la pandemia de Covid-19, precum şi implicarea dumneavoastră în campania de vaccinare demonstrează capacitatea exemplară de a garanta protejarea şi apărarea cetăţenilor noştri. Pandemia de Covid-19 nu este însă încheiată şi vă solicit atât dumneavoastră, cât şi celorlalte unităţi sanitare direct implicate, să acţionaţi prompt în acest al patrulea val. Ştim deja care sunt măsurile care trebuie luate la nivelul spitalelor şi sunt convins că veţi depune toate eforturile pentru salvarea vieţii semenilor noştri”, a mai declarat președintele. În finalul discursului, acesta a adăugat că „imunizarea unui număr cât mai mare de persoane, comportamentul preventiv şi respectarea măsurilor sanitare sunt soluţiile pentru a depăşi cu bine şi această nouă perioadă complicată din punct de vedere epidemiologic”.

 

Sursă foto: SUUMC

 


Adaugati un comentariu


 

*