Prima conferință medicală pe tema managementului diabetului centrat pe pacient

29 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Evenimentul științific are caracter pluridisciplinar, fiind adresat medicilor cu diferite specializări, implicați în îngrijirea pacienților cu această afecțiune.

 

În mai puțin de o lună, Novotel Bucharest City Center va găzdui un eveniment medical științific organizat în premieră în România, manifestarea făcând parte din seria de activități care vor marca Ziua Mondială a Diabetului, din data de 14 noiembrie. Este vorba de prima conferință medicală cu tema „Managementul diabetului zaharat – centrat pe pacient”, eveniment organizat pe 27 noiembrie de Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, împreună cu Academia de Științe Medicale și prezidat de prof. dr. Gabriela Radulian.

Conferința are caracter pluridisciplinar, urmând să reunească medici cu diferite specializări, implicați în îngrijirea pacienților cu diabet. Mai exact, sunt așteptați medici specializați în diabet, nutriție si boli metabolice, gastroenterologie, neurologie, cardiologie, psihiatrie, nefrologie, urologie, oftalmologie, dermatologie, chirurgie, medicina de familie, medicina interna. Aceștia vor avea ocazia de a se pune la curent cu cele mai noi informații care se pot dovedi utile în practica zilnică în ceea ce privește tratamentul pacienților cu diabet zaharat.

Înscrierile sunt deschise pe site-ul evenimentului, iar organizatorii au anunțat că vor fi prezenți și specialiști renumiți la nivel național și internațional, care vor face prezentări legate de acest domeniu.

 

Dr. Apriliana Stanescu

Tot în contextul activităților organizate pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului, Spitalul Județean de Urgență Buzău va organiza sâmbătă, 2 noiembrie, o acțiune la Aurora Mall, în cadrul căreia buzoienii vor avea ocazia să își testeze gratuit glicemia și să primească informații avizate despre diabet, de la medicul diabetolog Apriliana Stănescu.

Împreună cu o echipă de asistenți medicali, aceasta va fi prezentă între orele 9.00 și 13.00 în complexul comercial, stând la dispoziția celor care vor dori să își măsoare nivelul glicemiei și să afle mai multe despre diabet. Persoanele depistate cu un nivel glicemic crescut vor primi un glucometru gratuit şi vor fi îndrumate către un control de specialitate, întrucât diagnosticarea diabetului în stadiu incipient este foarte importantă.

 

În același context, al Zilei Mondiale a Diabetului, la Haga a fost redactat recent un document oficial, care se adresează reprezentaţilor sistemelor de sănătate din Europa, cu scopul de a facilita dezbaterile pe tema adaptării practicii medicale şi a politicilor publice referitoare la managementul diabetului de tip 2, în conformitate cu actualizările aduse de ghidurile internaţionale. Declarația de la Haga a fost redactată de 11 specialiști din mai multe țări, printre care și România, care a fost reprezentată de conf. dr. Cornelia Bala şi conf. dr. Anca Pantea Stoian.

Aceștia au făcut o analiză a obstacolelor care împiedică aplicarea la nivel european a noilor ghiduri clinice pentru managementul diabetului de tip 2 şi au propus cinci direcţii principale de acţiune pentru eliminarea acestora. Este vorba de implicarea tuturor factorilor de decizie în elaborarea unor recomandări practice, uşor de implementat, la nivelul fiecărei ţări, creşterea investiţiilor în platformele tehnologice, sprijinirea comunităţii medicale în acordarea îngrijirilor optime necesare pacienţilor cu diabet de tip 2, dezvoltarea unor instrumente de monitorizare eficientă a rezultatelor implementării ghidurilor și promovarea abordării multidisciplinare în managementul diabetului.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*