Primul centru de excelență în endoscopie digestivă intervențională din România cu certificare internațională

5 martie 2020 | 0 comentarii |

Este vorba de o clinică din Constanța, care face parte din rețeaua de sănătate privată Regina Maria.

 

Policlinica Gastromond din Constanța a devenit recent prima și singura unitate medicală din România certificată ca centru de excelență în endoscopie digestivă intervențională de către organizația internațională Surgical Review Corporation (SRC). Reprezentanții clinicii, care face parte din rețeaua de sănătate privată Regina Maria, spun că acreditarea SRC reprezintă o confirmare a celui mai înalt nivel de îngrijire și siguranță de care beneficiază pacienții cu afecțiuni din sfera gastroenterologică.

Procesul de acreditare este unul extrem de riguros și se ține cont de numeroase criterii precum structura personalului, gradul de pregătire medicală, nivelul competențelor profesionale, experiența profesională, complianța la ghidurile internaționale de endoscopie digestivă și modul în care comunică echipele de front desk și back office din cadrul policlinicii cu pacienții. De asemenea, din punct de vedere al securității pacientului, evaluarea a urmărit aparatura medicală, mediul steril, nivelul de cooperare dintre medic și asistent în timpul procedurilor și modul în care sunt monitorizați pacienții înainte și după intervenție, în acord cu procedurile specifice”, se arată într-un comunicat al clinicii.

 

Dr. Eugen Dumitru

Pe parcursul procesului de evaluare pentru acreditare au fost selectate 800 de cazuri de care s-a ocupat echipa medicală a policlinicii din Constanța, fiind urmărit modul în care echipa medicală răspunde în situații de urgență. Odată cu certificarea clinicii ca centru de excelență, a fost făcut un audit și în ceea ce privește activitatea echipei medicale formată din 22 medici cu competență în endoscopia digestivă diagnosticată și terapeutică, echipă  condusă de dr. Eugen Dumitru, medic primar Medicină internă și Gastroenterologie și Dr. Viorel Gherghina, medic primar ATI.

Suntem onorați de această înaltă distincție, cea de a fi singurul centru de excelență în endoscopie, la nivel național, și ne bucură recunoașterea muncii întregii echipe de la policlinica Gastromond. Acreditarea SRC confirmă un angajament ferm pe care ni l-am luat față de pacienții noștri și ne vom continua misiunea de a le oferi accesul la un act medical responsabil, rezultatele de până acum întărind promisiunea noastră de viitor”, declarat medicul Eugen Dumitru, cu ocazia certificării internaționale a clinicii.

 

SRC este o organizație nonprofit independentă, înființată în anul 2003, care se dedică dezvoltării eficienței și eficacității chirurgiei la nivel mondial. În cei 17 ani de existență, organizația a efectuat mii de evaluări, certificând spitale și centre medicale de renume precum centrul medical al Universității din Washington, spitalul Lenox Hill din New York sau clinica Tivoli-Dicos din Bordeaux.

Chiar dacă a primit certificarea SRC, activitatea echipei de medici și asistente medicale de la policlinica Gastromond va fi monitorizată în continuare lunar de către experții organizației, în următorii 3 ani. În această perioadă, fiecare caz va fi introdus într-o bază de date centrală, putând fi evaluat periodic și comparat cu standardele de îngrijire ale organizației internaționale.

În comunicatul clinicii se mai arată că pacienții unității medicale au acces, pe lângă servicii complete de gastroenterologie, hepatologie și endoscopie digestivă, la specialități medicale și analize de laborator în contract cu CJAS Constanța, investigații de specialitate din sfera gastroenterologică și spitalizare de zi. „Pacienții Gastromond sunt obișnuiți să fie tratați conform ghidurilor internaționale, având în vedere toate posibilele riscuri și complicații asociate fiecărui tip de intervenție” mai susțin reprezentanții centrului medical.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*