Primul departament de histopatologie digitala din sud-estul Europei, inaugurat in Romania

21 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Investitia se ridica la un aproximativ un milion de euro si apartine retelei Synevo Romania.

 

Singurul departament de histopatologie digitala din zona sud-est europeana functioneaza, de cateva zile, in Romania, in cadrul laboratorului central al Synevo Romania, amplasat in apropiere de Bucuresti. Noul departament este rezultatul unei investitii de aproximativ un milion de euro, pe care compania medicala a facut-o in tara noastra, unde detine o retea de 15 laboratoare si 75 de centre de recoltare, acoperind o paleta de investigatii.

Acestei retele nationale de laboratoare si centre de recoltare i s-a daugat de curand si singurul departament de histopatologie digitala din aceasta zona a Europei, care va utiliza un sistem de scanare pentru a inregistra imagini de calitate superioara ale probelor biologice specifice, ceea ce va reduce semnificativ timpul de procesare si va oferi acces la toti specialistii patologi din reteaua de laboratoare a Diviziei de Diagnostic Medicover.

 

Laurentiu Luca

Noul departament este dotat cu echipamente si sisteme software de ultima generatie, cu ajutorul carora se vor implementa cele mai noi tehnologii de histopatologie digitala, care presupun transferul de la microscopia conventionala la imaginile digitale, prin transpunerea probelor biologice in lame digitale virtuale.

Referindu-se la aceasta investitie, directorul general al Synevo Romania, Laurentiu Luca, a declarat ca „principalul nostru obiectiv este sa fim un sprijin real si sigur pentru medici in procesul de diagnosticare. In ultimii 20 de ani, am investit constant in dezvoltarea echipei si dotarea laboratoarelor la cel mai inalt nivel, pentru a ne mentine lider de piata din punctul de vedere al calitatii si al gamei complete de servicii de laborator. Digitalizarea completa a diagnosticului histopatologic presupune adoptarea celor mai noi tehnologii in domeniu, utilizate in prezent doar in cateva laboratoare din vestul Europei, si ne bucuram ca le putem pune acum la dispozitia pacientilor si a comunitatii medicale din Romania”.

 

Dr. Mihai Stoicea

La randul sau, seful departamentului de histopatologie al Synevo Romania, medicul Mihai Stoicea, a vorbit despre beneficiile digitalizarii acestui serviciu, precizand ca acestea sunt semnificative, in comparatie cu procedura clasica. Potrivit acestuia, cu ajutorul digitalizarii se reduce semnificativ timpul de procesare a probelor. Totodata este facilitata colaborarea dintre cei aproximativ 100 de medici din cele opt laboratoare de histopatologie care alcatuiesc reteaua internationala de a grupului Medicover. Astfel, medicii pot face schimb de informatii si opinii, indiferent de unitatea medicala in care se afla, accesand datele digitale disponibile la nivelul intregii retele.

Histopatologia este un domeniu in care diagnosticul depinde intr-o masura foarte mare de specialistul care analizeaza probele. In acest context, digitalizarea procesului ofera pacientilor acces la o intreaga retea de medici specializati in diferite patologii, care colaboreaza in timp real, ceea ce inseamna cresterea preciziei diagnosticului”, a mai precizat seful departamentului de histopatologie.

Reteaua Synevo, parte a grupului Medicover, este prezenta in 10 tari, cu 91 de laboratoare si peste 450 de centre de recoltare.

In Romania, compania detine o retea de 15 laboratoare si 75 de centre de recoltare, acoperind o paleta de investigatii care cuprinde 2.000 de teste diferite de laborator, din specialitatile hematologie, microbiologie, imunologie, biochimie, toxicologie, citologie, histopatologie si teste de genetica.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*