Synevo România a împlinit 25 de ani

18 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

Lunar, mai mult de un sfert de milion de pacienți beneficiază de serviciile oferite de companie, în cadrul laboratoarelor de analize.

 

Înființată în 1994 sub denumirea  Rombel Medical, compania Synevo România aniversează 25 de ani, perioadă în care a reușit să de impună ca unul dintre cei mai importanți actori de pe piața autohtonă a laboratoarelor și centrelor de diagnostic medical. La trei ani de la înființare, Rombel Medical a fost preluată de Medicover, iar brandul Synevo a fost lansat în anul 2004. Compania s-a impus rapid pe piața românească, ajungând la acest moment să dețină o rețea națională puternică, formată din 117 centre de recoltare, dintre care cinci deschise recent la Reșița, Brăila, Iași, Bacău și Târgu Jiu, precum și din 17 laboratoare.

În ceea ce privește numărul de angajați, compania a plecat la drum în 1994 cu o echipă formată din doar șapte persoane, ajungând în prezent la peste 1.400 de angajați, care lucrează în centrele și laboratoarele Synevo din 51 de orașe. Din echipa companiei fac parte peste 100 de medici și peste 300 de specialiști de laborator.

Datorită investițiilor făcute în aparatură performantă, în laboratoarele companiei sunt preluate și analizate lunar probe de la peste un sfert de milion de pacienți. De asemenea, Laboratorul Central de Referință oferă servicii de diagnostic pacienților din cinci țări ale Europei de Est.

 

Laurentiu Luca

Synevo se poate lăuda și cu lansarea primului ghid al serviciilor de laborator, urmat de o platformă prin intermediul căreia medicii și pacienții pot accesa on-line rezultatele analizelor.

Cu ocazia aniversării celor 25 de ani de prezență pe piața din România, Laurentiu Luca, directorul general al companiei, a declarat că „domeniul serviciilor medicale este într-o dezvoltare accelerată. Dorim să fim întotdeauna cu un pas înainte. La Synevo, oferim mai mult decât un rezultat de analize. Oferim posibilitatea unui dialog profesional specializat între medicii clinicieni, pacienți și medicii noștri de laborator. În acest domeniu testele genetice sunt viitorul. Știința se dezvoltă rapid, de la o zi la alta. Bazele de date internaționale de unde medicii geneticieni își extrag referințele sunt din ce în ce mai bogate. Cresc astfel șansele de a elucida noi și noi diagnostice medicale. Evoluția tehnologică va schimba modul în care testele de laborator vor fi solicitate, realizate și interpretate, laboratoarele medicale devenind reali parteneri ai profesioniștilor din domeniul sănătății”.

 

Acesta a adăugat că portofoliul de teste realizate în laboratoarele companiei s-a diversificat în toți acești ani, ajungând în prezent la peste 2.000 de servicii, care acoperă toate ariile terapeutice. Dintre acestea, testele genetice reprezintă 10%  din portofoliu, în ultimul an fiind efectuate peste 45.000 de teste din această gamă.

Activitatea pe acest segment urmează să se extindă în perioada următoare, în acest sens, grupul Medicover, din care face parte compania Synevo, achiziționând cel mai important centru din Germania în domeniul testelor genetice.

În prezent, compania este lider național pe segmentul diagnosticului de laborator, cu o ofertă de  peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator.

La finalul anului trecut, Synevo România administra o rețea națională de 16 laboratoare și 99 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul întregului an peste 16 milioane de teste.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*