Procurorii au terminat cercetarea la fața locului, în urma incendiului de la Matei Balș

5 februarie 2021 | 0 comentarii |

Specialiștii INSEMEX Petroșani urmează să stabilească, în urma unei expertize tehnice, cauzele dezastrului care a dus la moartea a 12 oameni până acum.

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că s-a finalizat cercetarea la faţa locului în cazul incendiului care a avut loc în 29 ianuarie la Institutul „Matei Balş”, iar în perioada următoare, specialiştii de la INSEMEX Petroşani vor efectua expertiza tehnică, pentru a se putea stabili cauzele incendiului.

Până în prezent, în acest caz au fost audiate 33 de persoane, cadre medicale, personal administrativ, poliţişti care au participat la intervenţie şi rude ale victimelor. Totodată, a fost finalizată procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi. „În cursul zilei de astăzi (vineri, 5 ian.2021 – n.r.), procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii din cadrul DGPMB Serviciul Omoruri şi Serviciul Criminalistic au finalizat cercetarea la faţa locului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş. Ca urmare a finalizării acestei activităţi, în cauză va fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice de către INCD INSEMEX Petroşani, în vederea stabilirii cauzelor incendiului”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Procurorii menționează că în cadrul activității de cercetare la faţa locului au fost audiate, până la acest moment, 33 de persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, agenţi de poliţie care au participat la intervenţia precum şi rude ale victimelor.

De asemenea, la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” sunt „în curs de efectuare 12 expertize medico-legale cu privire la pacienţii decedaţi, în vederea stabilirii cu certitudine a cauzei morţii. Procedura de stabilire a identităţii pacienţilor carbonizaţi în urma incendiului a fost finalizată – prin compararea probelor ADN”, se menționează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În vederea continuării anchetei, procurorii au ridicat dispozitivele de stocare a imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere şi au dispus efectuarea unor percheziţii informatice asupra acestora, cu autorizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 2.

În acest caz, se continuă efectuarea de verificări şi cu privire la activitatea serviciilor de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi a celor de pază”, mai spun procurorii.

 

Până astăzi, 12 pacienți dintre cei afectați de incendiul din 29 ianuarie, de la Institutul „Matei Balș” au decedat. Cinci persoane au murit în ziua incendiului, iar alte șapte decese s-au înregistrat în rândul pacienților transferați.

Potrivit ultimei informări a Ministerului Sănătății, 30 dintre cei 53 de pacienți cu COVID-19 transferați la alte spitale din Capitală în urma incendiului mai sunt internați. Șase dintre ei sunt la ATI, dintre care doi sunt în stare gravă:

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf Ioan” – 7 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Universitar de Urgenţă – 2 pacienţi (1 pacient pe ATI, intubat, 1 pacient în stare stabilă).

Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” – 1 pacientă, secţia Pneumologie, stare stabilă.

Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” – 6 pacienţi: 2 pacienţi în stare gravă (ATI), 4 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul  Pantelimon” – 2 pacienţi (1 pacient în stare stabilă și 1 pacient în ATI).

Spitalul Militar Central – 2 pacienţi în secţia ATI, în stare stabilă, staţionară, intubaţi/ventilaţi.

Spitalul „Witting” – 2 pacienţi, în stare stabilă.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” – 3 pacienți în stare stabilă.

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca – 2 pacienţi în stare stabilă.

Spitalul Monza – 3 pacienţi în stare stabilă.

 


Adaugati un comentariu


 

*