Produsele tradiționale buzoiene, apreciate de ministrul Daea

3 februarie 2018 | 0 comentarii |

Ministrul Agriculturii s-a aflat astăzi la Buzău, unde în cadrul campaniei „Alege oaia” a fost inaugurat târgul de produse tradiționale la care buzoienii sunt așteptați, timp de două zile, pentru a testa alimentele ce au ca ingredient principal carnea de oaie.

 

În această dimineață, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sosit la Buzău împreună cu o delegație de la București, pentru a participa la inaugurarea unui târg de produse tradiționale locale, organizat în cadrul campaniei naționale „Alege oaia!”, care are ca principal obiectiv promovarea consumului de carne de oaie. Târgul, amenajat în parcarea noului supermarket Kaufland, din zona Unirii Sud a municipiului reședință de județ, oferă buzoienilor, până mâine seară, o gamă variată de produse tradiționale, majoritatea pe bază de carne de oaie.

Ministrul Daea a sosit la inaugurarea târgului însoțit de o delegație din care au făcut parte și reprezentanți ai administrației locale, în frunte cu prefectul Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și primarul Contantin Toma. A fost întâmpinat de medicul veterinar Danuț Păle, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, și de dr. Marijan Milea , directorul DSVSA Buzău și i s-a oferit tradiționalapâine și sare în semn de bun venit.

 

Însoțit de aceștia, ministrul a făcut un tur al standurilor producătorilor tradiționali prezenți la târg. A stat de vorbă cu fiecare și a degusat produsele expuse spre vânzare, pe care le-a apreciat și a garantat că sunt de cea mai bună calitate și sută la sută naturale, respectând rețetele tradiționale. Ministrul a subliniat chiar că buzoienii au toate motivele să fie mândri că „după magiunul de Topoloveni și Telemeaua de Ivănești, Cârnații de Pleșcoi, acest produs buzoian atât de apreciat, este a treia marcă înregistrată protejată în Uniunea Europeană. România nu poate decât să se mândrească cu astfel de produse”, a declarat ministrul Daea.

La rândul său, președintele Consiliului Județean s-a arătat încântat că alături de ministrul Agriculturii, primarul Municipiului Buzău și prefectul județului a avut prilejul de a degusta și aprecia produsele tradiționale ale fermierilor buzoieni. „Producatorii locali merită susținerea tuturor autorităților, atât locale, cât și centrale, pentru munca lor demnă de respect și pentru calitatea produselor pe care le oferă spre consum!”, a concluzionat Petre Emanoil Neagu.

 

Încă de la momentul inaugurării, standurile târgului au fost luate cu asalt de sute de buzoieni, atrași de oportunitatea de a se aproviziona direct de la sursă cu produse tradiționale, mai sănătoase decât cele pe care le găsesc, de obicei, pe rafturile magazinelor.

Târgul este deschis în perioada 3-4 februarie, iar oferta este una bogată, pe lângă produsele tradiționale din carne de oaie, precum cârnații de Pleșcoi, pastrama sau babicul de Buzău, cumpărătorii putând găsi aici și miere de albine, produse de panificație, dar și obiecte vestimentare din lână.

Așa cum a subliniat dr. Dănuț Păle, atât „produsele alimentare, fie că vorbim despre carne, despre produse lactate, miere, produse de panificație sau alte preparate alimentare prelucrate după rețete tradiționale, cât și cele vestimentare, confecționate din lână, care pot fi achiziționate în cadrul târgului, sunt foarte sănătoase, avand în vedere că sunt produse naturale”, a căror calitate este garantată.

GALERIE FOTO:

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*