Program personalizat de consiliere pentru persoanele cu risc sporit de Covid-19

26 august 2020 | 0 comentarii |

Acesta se derulează sub coordonarea medicului Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a spitalului Victor Babeș din Timișoara.

 

O echipă de specialiști din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, în colaborare cu Fundaţia de Ajutor Medical Profilaxis și cu sprijinul asociației Flex, au realizat un chestionar on-line care permite atât evaluarea riscului de infectare cu nul coronavirus, cât și a celui unei evoluții negative a bolii. Totodată, cei care doresc să își evalueze acest risc primesc pe durata completării chestionarului recomandări utile în cazul în care răspunsurile date implică un grad ridicat de risc de îmbolnăvire.

Completarea chestionarului nu durează mai mult de 10 minute, acesta cuprinzând întrebări care se referă la stilul de viață, activitățile zilnice, simptomele specifice bolii resimțite în ultimele 14 zile, eventualele contacte cu persoane infectate sau care au revenit recent din zone de risc, starea de sănătate și alte detalii necesare pentru o evaluare cât mai exactă.

La final, pe baza răspunsurilor furnizate, se realizează un scor de risc, ce indică atât riscul de infectare, cât și cel al unei evoluții negative în cazul îmbolnăvirii de Covid-19.

 

Dr. Virgil Musta

Rezultatul este furnizat în câteva secunde, împreună cu recomandări personalizate, în funcție de gradul de risc stabilit în urma completării formularului, atât pe site, cât și pe e-mail.

Acest chestionar face parte dintr-un proiect mai amplu, coordonat de medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la spitalul Victor Babeș din Timișoara, care are ca scop identificarea persoanelor cu un risc ridicat de îmbolnăvire sau de evoluție nefavorabilă a bolii și includerea acestora într-un program personalizat de consiliere, care se va derula până la finele acestui an.

Încercăm prin acest chestionar on-line să îi ajutam pe oameni, să le recomandăm ce au de făcut, să stabilim, în urma răspunsurilor date de cei care completează formularul, cât de mare este riscul de infecţie. Putem afla dacă persoana are o forma asimptomatică de boală sau poate dezvolta o formă gravă, severă. Vorbim în aceste zile de o transmitere comunitară, aşa că fiecare dintre noi, dacă nu respectăm normele minime de protecţie, putem să devenim victime ale noului coronavirus” a declarat medicul Virgil Musta, coordonatorul proiectului.

 


Adaugati un comentariu


 

*