PSD: „Cioloș să nu îndrăznească să vină în Parlament cu Groparul Sănătății pe lista sa guvernamentală!”

14 octombrie 2021 | 0 comentarii |

PSD îl somează pe Dacian Cioloș „să nu îndrăznească” să-l propună pe Vlad Voiculescu, pe care îl consideră „groparul sistemului de sănătate”, pe lista nominalizărilor pentru noul guvern, pe care trebuie să-l prezinte Parlamentului, în zece zile de la desemnare.

 

Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține pe pagina sa de socializare, că președintele Iohannis are datoria, în actualul context pandemic, să desemneze un alt premier, care să for,eze un guvern de tehnocrați, capabil să scoată țara din situația dramatică în care se află. „Desemnarea, în batjocură, a lui Cioloș, când românii nu mai au loc – nu doar în spitale, dar și în cimitire – arată cât de rupt de realitate, cât de cinic și cât de lipsit de responsabilitate este Iohannis! Aproape 400 de morți pe zi! După ce, în urmă cu trei luni, Iohannis spunea că a rezolvat pandemia. Dacă astăzi, președintele ar fi față în față cu o familie care și-a pierdut un bunic, o mamă sau un copil, oare ce le-ar spune? Tot că a învins pandemia?! E prea mult! Cred că a venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința, să le vadă lacrimile și, măcar în ultimul ceas, să ia o decizie corectă. Un guvern de specialiști apolitici, care să gestioneze pandemia și economia, până la organizarea alegerilor anticipate! După atâta distrugere, e momentul să se apuce și să construiască! Datoria președintelui este să găsească soluții pentru probleme românilor: epidemia și veniturile care scad dramatic!

 

Pe de altă parte, PSD îl somează pe Dacian Ciloș, prim-ministrul desemnat de președintele Iohannis, pe 11 octombrie, să formeze viitorul guvern, „să nu îndrăznească să-l includă în propunerea sa guvernamentală pe groparul sistemului de sănătate, Vlad Voiculescu, care prin nepăsare, incompetență și scandal a provocat catastrofa sanitară generalizată pe care o trăim în aceste zile”.

Deși consideră că echipa guvernamentală propusă de Dacian Cioloș „nu ar avea nicio șansă de a primi votul de încredere al Parlamentului”, PSD consideră că „prezența lui Vlad Voiculescu sau a interpușilor săi pe o astfel de listă ar reprezenta o sfidare intolerabilă și o bătaie de joc la adresa societății românești! Miniștrii USR-Plus de la Sănătate sunt direct vinovați de dezastrul medical și umanitar în care a ajuns România. Nu au niciun drept să acuze acum că n-au avut fonduri sau putere de decizie, după ce luni de zile s-au lăfăit în fotoliu de ministru fără a avea nimic de obiectat”, transmite PSD.

 

Social-democrații consideră că „astăzi, românii au ajuns să sape gropile din cimitir cu excavatorul, pentru că, în lunile precedente, Vlad Voiculescu și ceilalți interpuși ai săi au fost mai interesați de privatizarea serviciilor medicale și de controlul achizițiilor din Sănătate decât de pregătirea sistemului sanitar pentru mult anunțatul val patru al pandemiei! Ei sunt direct responsabili pentru pacienții arși în spitale, pentru numărul insuficient de paturi de la ATI și pentru lipsa generalizată a medicamentelor pentru tratarea bolnavilor COVID-19, care mor cu zile și aglomerează cimitirele din România!

Acești gropari ai sistemului medical nu au ce căuta pe lista unui nou guvern! Locul lor este pe lista celor care vor trebui investigați pentru catastrofa sanitară pe care au provocat-o în România!”, conchide Biroul de presă al PSD.

Numele lui Vlad Voiculescu a fost vehiculat ca posibilă propunere pentru postul de ministru al Sănătăţii într-un eventual guvern minoritar USR.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*