Reluarea activității normale a spitalului din Râmnicu Sărat, pe lista de priorități a Alianței pentru Râmnic

Alianța a luat ființă azi, în urma semnării unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Buzău și Primăria Râmnicu Sărat.

 

Spitalul Ramnicu Sarat

În această după-amiază au fost puse bazele unui protocol de colaborare pe termen lung între administrația județului Buzău, reprezentată de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și administrația locală a municipiului Râmnicu Sărat,  reprezentată de primarul Sorin Cîrjan. Cei doi au semnat un angajament pentru dezvoltarea municipiului Râmnicu Sărat, denumit Alianța pentru Râmnic, în care sunt incluse cinci obiective principale asupra cărora cele două administrații se vor concentra în perioada următoare.

Obiectivul aflat în capul listei de priorități se referă la reluarea cât mai grabnică a activității normale a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, care funcționează în prezent ca unitate sanitară suport pentru Covid-19, acordând îngrijiri doar pacienților cu această patologie. Primarul Sorin Cîrjan a făcut mai multe demersuri în acest sens, în urma cărora ministrul Nelu Tătaru a ajuns în cursul lunii iunie la Râmnicu Sărat. Și atunci, ca și  acum, spitalul era ocupat la capacitate maximă, ca urmare a exploziei numărului de cazuri în județ, condiție în care nu se putea lua în calcul varianta reluării activității normale.

Prin protocolul semnat azi, președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat că administrația județeană susține ideea transformării Spitalului CFR din Buzău în unitate de suport Covid-19, astfel încât spitalul din Râmnicu Sărat să fie degrevat de o parte din pacienți și să se poată redeschide.

 

Petre Emanoil Neagu a mai precizat că în baza aceluiași acord, Consiliul Județean va susține financiar înființarea unui Centru de excelență pentru copii la Râmnicu Sărat, pe care primăria intenționează să îl deschidă în viitorul apropiat.

De susținere financiară din bugetul județului vor beneficia, potrivit aceluiași protocol, și proiectele din domeniul cultural și sportiv, derulate la nivelul municipiului, dat fiind faptul că în ultimii patru ani s-a constatat o dezvoltare importantă a celor două domenii.

Al patrulea obiectiv inclus în acordul de colaborare încheiat azi se referă la închiderea depozitului de deșeuri municipale, proiect care, de asemenea, va beneficia de finanțare din partea administrației județene, dar și de expertiză de specialitate din partea fostului prefect Carmen Ichim, în prezent director al Gărzii de Mediu și candidat al Pro România la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Nu în ultimul rând, Consiliul Județean va deveni membru fondator al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară a Transportului Public din Râmnicu Sărat, calitate din care va putea să susțină financiar transportul local de persoane.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*