Ministrul Sănătății a vizitat spitalul din Râmnicu Sărat

Unitatea medicală este ocupată la capacitate maximă cu pacienți confirmați cu Covid -19, astfel că momentul revenirii la activitatea normală mai are de așteptat.

 

Ministrul Nelu Tătaru s-a aflat aseară pentru a treia oară la Buzău, după vizitele inopinate efectuate anterior la Spitalul Județean de Urgență și la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. De această dată, ministrul a mers la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, transformat în unitare de suport Covid-19, care este ocupat la capacitate maximă, pe fondul creșterii accelerate a numărului de infectări din ultima perioadă.

Vizita a venit și ca urmare a demersurilor făcute de administrația locală în vederea reluării activității normale a spitalului,  primarul Sorin Cîrjan trimițând memorii în acest sens atât către Direcția de Sănătate Publică Buzău, cât și pe adresa Ministerului Sănătății. Din păcate însă, după ce ministrul Nelu Tătaru a dat dispoziție ca direcțiile de sănătate publică județene să evalueze unitățile de suport Covid-19 și să dispună reluarea activității normale, acolo unde sunt îndeplinite condițiile necesare, numărul persoanelor nou confirmate pe raza județului a crescut brusc, iar spitalul de la Râmnicu Sărat a ajuns în scurt timp la capacitatea maximă. Astfel, la nivel local a fost pus în aplicare un plan B, care presupune preluarea cazurilor noi de către secțiile de Boli Infecțioase și Pneumpftiziologie ale Spitalului Județean de Urgență, însă și locurile puse la dispoziție aici s-au ocupat rapid, la acest moment rămânând disponibile mai puțin de 20 de paturi.

 

Nelu Tataru

Acestea au fost auspiciile sub care a avut loc vizita de aseară a ministrului Nelu Tătaru la Râmnicu Sărat, eveniment anunțat doar printr-o postare făcută pe Facebook de primarul Sorin Cîrjan.

Acesta spune că l-a însoțit pe Nelu Tătaru în timpul vizitei la spital, împreună cu directorul medical dr. Felicia Vasile, care i-a prezentat ministrului situația actuală de la nivelul unității medicale, dar și pe cea a râmnicenilor care sunt privați de serviciile medicale la care au dreptul, chiar și în regim de ambulatoriu, din momentul în care spitalul a fost transformat în unitate suport Covid-19.

Așa cum se prezintă lucrurile la momentul actual, cu spitalul ocupat la capacitatea maximă cu pacienți confirmați cu Covid-19, reluarea activității normale nu poate fi luată încă în discuție. Se speră însă ca numărul de infectări la nivelul județului să scadă, concomitent cu vindecarea și externarea unui număr mare de pacienți aflați în prezent internați aici. La nivelul județului Buzău au fost confirmate, potrivit ultimei comunicări oficiale, 405 cazuri de infecție cu noul coronavirus, din care 40 au fost confirmate numai în acest weekend, în timp ce numărul persoanelor declarate vindecate este de doar 176.

 

Sorin Cirjan

Acest lucru este recunoscut și de primarul din Râmnicu Sărat, care a precizat că au fost făcute pregătirile necesare pentru redeschiderea spitalului și a ambulatoriului de specialitate, însă evoluția situației epidemice din ultima săptămână a încurcat lucrurile. Este evident că spitalul nu își poate relua activitatea normală la acest moment, însă ministrul Nelu Tătaru a dat asigurări că va sprijini acest demers  imediat ce situația o va permite.

Din păcate, creșterea alarmantă a numărului de cazuri din țară și din județ face mai dificil acest proces momentan, însa am primit asigurări că vom fi sprijiniți ca imediat ce vor fi întrunite condițiile, Spitalul Municipal să-și redeschidă porțile”, a precizat edilul râmnicean după vizita ministrului.

Conform acestuia, Nelu Tătaru urmează să solicite, în această dimineață, Direcției de Sănătate Publică, să facă o nouă evaluare a situației epidemiologice din județ, în vederea pregătirii momentului la care spitalul din Râmnicu Sărat se va putea redeschide și pentru pacienții non-covid.

 


Adaugati un comentariu


 

*